HOORN - De succesvolle Buurtbrasserie dat maart 2020 is gestart kan door de financiële bijdrage van het Oranje Fondsin aangepaste vorm door blijven gaan in de Coronaperiode.

Drie vrijwillige koks bereiden wekelijks een lekkere en gezonde driegangenmaaltijd voor inwoners in de wijk Kersenboogerd die eenzaamheid ervaren. Voorheen nuttigde deze groep van zo’n 40 deelnemers deze maaltijden in wijkcentrum Kersenboogerd zodat ze onder genot van het dinernieuwe sociale contacten konden maken en even de deur uit waren.

Door de coronacrisis zijn de wijkcentra gesloten en kan deze eettafelactiviteit niet meer op locatie plaatsvinden. Als alternatief bedachten de vrijwilligers, onder leiding van Maria van Nuland, sociaal werker bij Stichting Netwerk, de huis-aan-huis maaltijdservice. Al enkele weken genieten de deelnemers van de Buurtbrasserie van hun maaltijd die thuis wordt bezorgd, vaak ook nog met een leuke geste vanuit kinderen zoals een tekening, een kaartje of knutselwerkje en bloemen van lokale ondernemers. Allemaal om deze eenzame groep mensen een hart onder de riem te steken.

Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan de Buurtbrasserie op deze aangepaste wijze blijven doorgaan. Er kunnen weer gerecyclede eetbakjes en tasjes worden aangeschaft en de koks kunnen worden betaald.

Partners
De Buurtbrasserie is mogelijk gemaakt door een donatie van de Rabobank en gemeente Hoorn. De deelnemers zijn doorgegeven door onder andere 1.Hoorn, Stand-by en Esdégé-Reigersdaal. Standslandbouw Hoorn heeft verse groenten geleverd. Oranje Fonds heeft er nu voor gezorgd dat de Buurtbrasserie op aangepaste wijze door kan gaan met dit project.

Meer informatie
Meer informatie over de Buurtbrasserie is te vinden op www.netwerkhoorn.nl of neem contact op met Maria van Nuland via m.v.nuland@netwerkhoorn.nl.