HOORN - 1 augustus 2019 - In september starten er bij Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn, een aantal mooie cursussen/workshops. De workshops hebben een positieve uitwerking op body en mind.

Hatha Yoga
Zo gaat op donderdag 5 september a.s. de cursus Hatha Yoga van start. De begeleiding is in handen van yogadocente Roswitha Leeuwerink, gediplomeerd yogadocente met een specialisatie voor yoga en kanker.

De Hatha yogalessen zijn uitstekend geschikt voor (ex)kankerpatiënten en bieden ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling. De lessen bestaan uit rustgevende yoga-oefeningen, aangepast aan de mogelijkheden van de (ex) kankerpatiënt, speciale ademoefeningen, toegepaste meditaties en visualisaties.

Een extra stimulans is wellicht dat de lessen plaatsvinden in een veilige omgeving (Villa Pisa) waar de deelnemers samen met lotgenoten ontspannen kunt oefenen. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar een thee te drinken en na te praten in de keuken van Pisa.

De lessen vinden plaats op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. De eerste les is op donderdag 5 september 2019 en de kosten bedragen € 60,- per blok van 8 lessen.

Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via administratie@inlooppisa.nl.

Introductie + Cursus Innerlijke Kracht en Zelf-Genezend Vermogen
Eveneens in september zal Diana Grose opnieuw een cursus ‘Innerlijke kracht en Zelf-genezend vermogen’ in Pisa verzorgen. Deze cursus is bij uitstek geschikt én bedoeld voor vrouwen die klaar zijn met hun reguliere behandeling. In acht bijeenkomsten van twee uur geeft Diana een cursus over de fysiologische consequenties van langdurig stress en de gevolgen daarvan op het kankerproces.

Tijdens de introductiebijeenkomst laat Diana de aanwezigen kennismaken met een aantal lichaamsoefeningen en meditaties. Tijdens de cursus wordt dit verder uitgediept en herhaald en komen er meer oefeningen aan bod. Elke deelnemer gaat na de cursus naar huis met een programma van oefeningen die zijn samengesteld voor elke individuele deelnemer. De cursus kent een gestructureerde opbouw en het leertempo wordt op de deelnemers afgestemd.

De introductiebijeenkomst (kosteloos) vindt plaats op vrijdag 13 september van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is eveneens telkens op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, te beginnen op vrijdag 27 september a.s., voorts elke 14 dagen.

De kosten voor de gehele de gehele cursus bedragen € 60,--, inclusief koffie en thee. Aanmelden kan via: administratie@inloophuispisa.nl of via de website www.inloophuispisa.nl of bij de gastvrouw/heer in Pisa.

Workshops Ontspanning en meditatie
De SU (See U) Workshops helpen bij de waarneming van het lichaam en het (opnieuw) verkrijgen van vertrouwen in het lichaam. Leren ontspannen op ieder moment van de dag loopt als een rode draad door alle workshops heen. De toegepaste oefeningen zijn soms meditatief van aard en er wordt gewerkt met een thema. Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

De begeleiding is in handen van Miriam Küsters en de workshops vinden elke 14 dagen op woensdagavond plaats vanaf 11 september a.s. van 19.30 tot 21.30 uur.

Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van € 7,50 per deelnemer. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl, via www.inloophuispisa.nl of telefonisch: 0229- 75 85 31 of bij de dienstdoende gastvrouw of -heer in Pisa.

Voor meer informatie over deze cursussen/workshops en de andere activiteiten van Pisa gaat u naar www.inloophuispisa.nl.

Over Pisa
Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden en is gevestigd aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Pisa is op alle werkdagen geopend. Naast de vrije inloopochtenden en -middagen biedt Pisa verschillende activiteiten aan: van ontspanningsmassage, yoga, creatieve expressie activiteiten en zingen tot lotgenotencontact, cursussen en informatieve themabijeenkomsten. Kindertijd en Chill@Pisa zijn speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. PISA werkt met goed getrainde gastvrouwen en -heren, deskundige activiteitenbegeleiders en wordt aangestuurd door een professionele coördinator. Pisa draait grotendeels op vrijwilligers en is bijna volledig afhankelijk van donaties en giften. Voor meer informatie: www.inloophuispisa.nl