HOORN - Op woensdag 1 augustus is het zover. Fietstaxi Hoorn gaat van start. Om 16:00 uur zal de start van Fietstaxi Hoorn op feestelijke wijze worden gevierd op het terrein voor Schouwburg het Park.

Meindert Reus, eigenaar en chauffeur van Fietstaxi Hoorn kreeg twee maanden geleden een ingeving. Toen hij een rondje door Amsterdam liep viel zijn oog op de vele daar rijdende fietstaxi’s en dacht: waarom zou dit in Hoorn niet kunnen? Meindert (47) heeft in het verleden veel verschillende banen en bazen gehad en veel verschillende dingen gedaan maar is nu klaar om voor zichzelf te gaan beginnen.

Verhalen
Door middel van zijn fietstaxibedrijf kan Meindert een aantal dingen combineren waar hij energie van krijgt: buiten zijn, in beweging zijn en onder de mensen zijn. Hij verheugt zich nu al op de vele verschillende mensen die hij zal gaan vervoeren en de vele verhalen die al deze mensen te vertellen zullen hebben. De fietstaxi biedt plaats aan maximaal twee volwassenen en Meindert zal zich in eerste instantie vooral richten op de toeristen en op ritjes door het centrum. Ook is het mogelijk om ritten te maken richting Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Daarnaast zal Meindert de passagiers de mogelijkheid bieden om, tegen een kleine vergoeding, op de foto te worden gezet in de Fietstaxi bij bijvoorbeeld de Hoofdtoren of de Oosterpoort.

Praktisch
De opening zal plaatsvinden op woensdag 1 augustus om 16:00 op het terrein voor Schouwburg het Park. Wethouder Ben Tap van Economische Zaken zal bij de feestelijke opening aanwezig zijn en de eerste officiële rit voor zijn rekening nemen. Voor meer informatie: www.fietstaxihoorn.nl