HOORN - Op zaterdag 18 november legt Pakjesboot 16 weer aan in de Hoornse haven. De Sint en zijn vrolijke Pieten worden in het historische stadshart welkom geheten door talloze enthousiaste kinderen. Net als voorgaande jaren zal de goedheiligman zijn route vervolgen door het centrum met tot slot een gezellig eindfeest in de Noorderkerk.


Het programma
Vanuit de haven aan de Oude Doelenkade wordt Sinterklaas feestelijk ontvangen. De binnenstad wordt weer omgetoverd tot een spektakel. Presentatoren starten om 11.00 uur met een warming-up, waarbij Sinterklaasliedjes worden gezongen en uiteraard wordt er een live verbinding gelegd met de Pakjesboot. Met luid gejuich en een warm onthaal wordt om 11.30 uur de stoomboot verwacht in de haven. Om 12:15 uur komt Sinterklaas op het podium bij de Roode Steen. Hier zal hij verrast worden met muziek van Feestpiet Fiësto en dansoptredens van dansschool Moves. Terwijl de pepernoten rijkelijk verdeeld worden, vervolgt de Sint om 12:45 zijn tour door de stad met een bezoek langs de winkelstraten Grote Noord, Gedempte Turfhaven en het Kerkplein. Vanaf daar vervolgt Sinterklaas zijn route via de Roode Steen en de Grote Noord om uiteindelijk een bezoek te brengen aan de Noorderkerk (Kleine Noord). In de Noorderkerk zal om 13.30 uur het eindfeest plaatsvinden met onder andere een show van de danspieten, muziekpieten en het langverwachte slot van het grote Sinterklaasverhaal.

Sponsoren
De bijzondere dag wordt georganiseerd door Hoorn, echt mooi, een samenwerkingsinitiatief vanuit Hoornse binnenstadondernemers en culturele instellingen. In samenwerking met Gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje wordt deze dag onvergetelijk.

Meer informatie: hoornechtmooi.nl/sinterklaas