HOORN - Op 27 februari opent vernieuwd Buurtsteunpunt Bij Bosshardt Hoorn. Het pand aan de Johannes Poststraat 52 is sinds november 2015 een steunpunt vóór en door de buurt. Dit principe werd ook tijdens de verbouwing in praktijk gebracht. Drie weken lang werkten buurtbewoners, vrijwilligers en mensen vanuit het Korps samen om de ontmoetingsplek nog gezelliger te maken. De officiële opening wordt op feestelijke wijze gevierd met een optreden van de band Roofless, verder is wethouder Kholoud Al Mobayed aanwezig.

Ook na de verbouwing staat de deur van Bij Bosshardt Hoorn wagenwijd open. Iedereen is welkom, of iemand nu zin heeft in een kop koffie, een praatje, een activiteit, gezelligheid of gewoon een luisterend oor. Het is op de locatie dan ook een komen en gaan van bezoekers en vrijwilligers.

Rond de kerst en begin januari was het door de verbouwing een extra drukke periode voor het Buurtsteunpunt. De vloer is vernieuwd en er is geschilderd. "Eerst moesten we alles leeghalen, kleding inpakken, schoonmaken, het was gruwelijk veel werk," vertelt medewerker Anita Paeper. "Maar ondanks de drukte was het gezellig, iedereen pakte aan en de neuzen stonden dezelfde kant op, het is prachtig om zo'n mooie samenwerking te ervaren," legt Anita uit.

Na de verbouwing is de oude, vertrouwde gezelligheid, waar Bij Bosshardt bekend om staat, natuurlijk nog steeds aanwezig. Nieuw is de met schoolbordverf beschilderde muur voor leuke berichten, het dartbord en de sjoelbak en een muur met koffertjesbehang. " Ik mocht bij een winkel papier uitzoeken en koos dit patroon omdat iedereen hier iets komt brengen of halen," legt Anita enthousiast uit, "dat kan een stukje gezelligheid zijn of bijvoorbeeld een gesprek.".

Er is veel veranderd op de locatie, maar oplettende bezoekers zullen de schilderijtjes van voor de verbouwing, die nu samen op een muur hangen, nog wel herkennen. Ook de oude tuinkabouters staan nog steeds tussen de planten verborgen. "Zo bewaren we de mooie en ontroerende momenten die we de afgelopen jaren gedeeld hebben, het zijn deze details die ons Bij Bosshardt Hoorn maken." Anita Paeper en haar team van vrijwilligers zijn blij met het uiteindelijke resultaat en hopen dat vele mensen de weg naar Bij Bosshardt weten te vinden.

Welkom
Bij Bosshardt Hoorn maakt onderdeel uit van Leger des Heils W&G Noord-Holland. De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend. Het belangrijkste is dat iedereen zich thuis voelt, erbij hoort en gezien wordt. Mensen kunnen met elkaar praten en daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals samen eten, knutselen en spelletjes spelen. Samen bezig zijn heeft een belangrijke verbindende functie. Buurtbewoners die elkaar anders misschien niet zouden ontmoeten, raken met elkaar in gesprek en helpen elkaar. Dit zorgt voor een grotere betrokkenheid in de buurt. Zo werken wij aan een samenleving waarin ieder mens erbij hoort en meedoet.