ZWAAG - Op zondag 7 oktober exposeren beeldend kunstenaar Sebastiaan Koenen en beeldhouwer Paul Krynen bij Kunst in de Kas aan de Beatrixstraat 3A in Zwaag. De expositie wordt luister bijgezet door muzikale improvisaties van het Hoornse a capella kwartet Hetty-Jean-Judith-Susan. De Kas is geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De toegang is vrij.

De van oorsprong uit Wognum afkomstige beeldend kunstenaar Sebastiaan Koenen uit Hoorn exposeert zijn teken- en schilderkunstwerken. Hij zoekt naar de juiste harmonie. Termen als ‘samenhang’, ‘dynamiek’ of ‘contrast’ vormen tijdens het tekenen en schilderen een belangrijk onderdeel. Hij heeft voor haute-coutureontwerper Sepehr Maghsoudi enkele tekeningen voor zijn T-shirtlijn ontworpen.

Beeldhouwer Paul Krynen begon met beelden uit steen te hakken. Nu maakt hij eerst modellen uit klei, voordat hij begint te beeldhouwen. Hij zoekt in zijn beelden naar de spanning in structuren. De vloeiende, ronde, strakke en gebroken lijnen vormen tezamen een beeld in de ruimte. Zodoende worden figuratieve gestalten abstract en tot de kern van het lijnenspel teruggebracht.

Muzikale performances
Het a capella kwartet Hetty-Jean-Judith-Susan verzorgt muzikale performances. De vier vocalisten putten uit een verrassend repertoire van soul- en wereldmuziek. De eerste performance vindt plaats om 12:00 uur, de tweede om 15:00 uur. Maar ook gedurende de rest van de dag zetten zij de expositie luister bij.

Praktisch
De expositie en de performances vinden plaats op zondag 7 oktober: 11:00 uur – 17:00 uur.
De expositie is vrij toegankelijk. Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag (bij Hoorn), Beatrixstraat 3A.
Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.