HOORN - Fotograaf Benno Ellerbroek is een vertrouwd gezicht in het Hoornse stadsleven. camera en hond binnen handbereik is hij altijd op zoek naar een bijzonder onderwerp: een lokale held, stadsgezichten, stillevens. Elk voor zich momentopnamen met een tijdloze factor. Vanaf 24 augustus toont Benno Ellerbroek zijn persoonlijke keuze bij gallery HSK&T in Hoorn: “Benno van Binnenuit”.

Benno Ellerbroek (1959) is autodidact. Iemand die fotograferen weliswaar leuk vond, maar pas echt serieus werk van zijn hobby maakte toen zijn rug het begaf en hij zijn bedrijf niet kon voortzetten. Na talloze exercities en urenlang bestuderen van door hem bewonderde fotografen, lukte het Benno een naam voor zichzelf op te bouwen. Een naam die steeds vaker wordt genoemd wanneer een herkenbaar portret of evenement dient te worden vastgelegd.

Een Benno Ellerbroek-foto herken je uit duizenden. De benadering van het onderwerp, de invalshoek en de kleurrijkheid maken iedere opname uniek en een plezier om naar te kijken. Na vele duizenden opnamen, commercieel en voor zijn plezier, heeft Benno een bloemlezing van zijn mooiste werk samengesteld. Foto’s die volgens eigen zeggen het dichtst in de buurt komen van wat Benno Ellerbroek wil vertellen. Vandaar de titel Benno van Binnenuit.

De expositie (waarbij een deel ook te koop is) Benno van Binnenuit is van zaterdag 24 augustus tot en met vrijdag 27 september 2019 gratis te bezoeken bij creatief collectief Hoofd, Schouder, Knie & Teen (HSK&T) in de Lange Kerkstraat 26-28 te Hoorn. Woensdag, donderdag en vrijdag van 16.00 tot18.00 uur en zaterdags van 12.00 tot 17.00 uur.