HOORN - Afgelopen week ontving de Copernicus in Hoorn Erasmus+ leerlingen en docenten uit Oostenrijk en Duitsland. De leerlingen uit het buitenland verbleven bij Nederlandse leerlingen in huis. Op deze manier leerden zij de Nederlandse cultuur en tradities kennen. Naast alle indrukken die iedereen in de gastgezinnen heeft opgedaan, was er vanuit school een gevarieerd programma samengesteld in Hoorn en omgeving.

Nikki (15) “Gewéldig dat de buitenlandse leerlingen nu bij ons op bezoek waren, we hebben een topweek gehad!”

Woensdag gingen ze op de fiets door de weilanden naar melkveehouderij en zorgboerderij André Hoeve in Spierdijk. De leerlingen kregen daar een rondleiding en uitgebreide uitleg over de duurzaamheid van de melkveehouderij.

Verder stond o.a. op het programma:

Een dag naar Amsterdam, waar de leerlingen zelf een rondleiding creëerden in het teken van Anne Frank, een bezoek aan het Verzetsmuseum en onderzoek naar Stolpersteine (struikelstenen), waarbij de leerlingen ook de struikelstenen hebben opgepoetst.

Copernicus leerling Luca (15) organiseerde samen met zijn klasgenoten een feest op school om deze leuke week te vieren. “We hebben allemaal lekker eten gemaakt en ik was de dj op het feest, supergezellig!”

De Copernicus neemt al ruim 15 jaar deel aan het Europese subsidieprogramma Erasmus+ en biedt leerlingen de mogelijkheid om kennis en ervaring op te doen in binnen- en buitenland. Dit schooljaar zijn er groepen leerlingen naar Griekenland, Kroatië, Polen, Duitsland, Oostenrijk en Portugal geweest.