BLOKKER - Op zondag 24 september kunnen kinderen en volwassenen tijdens MAKS' Biomarkt een eigen EHBO zalf maken van natuurlijke ingrediënten. Iedereen kent wel het vervelende gevoel van jeuk, bijvoorbeeld van een muggenbeet. Met olie en kruiden kunnen deelnemers een zalf voor de huid maken die jeuk verzacht. Je ontdekt welk kruidje daarvoor wordt gebruikt en hoe je die verwerkt tot een goede zalf.


De activiteit EHBO zalf maken vindt plaats tijdens MAKS' Biomarkt op het terrein van MAK Blokweer. Op deze gezellige, kleinschalige markt vind je elke maand 5 tot 10 lokale aanbieders met duurzame (streek)producten. Tot het vaste assortiment behoren onder andere kaas, groente, fruit en brood. Daarnaast zijn er een aantal wisselkramen die elke keer door andere ondernemers gevuld worden. Bijvoorbeeld jam, thee, olijfolie, hangop en vers ijs zijn regelmatig te vinden op MAKS' Biomarkt. De meeste producten komen uit de streek. Alle producten zijn biologisch en/of duurzaam van aard.

MAKS' Biomarkt is vrij toegangelijk en vindt plaats op het terrein van MAK Blokweer op zondag 24 september. Voor het maken van de EHBO zalf wordt een bijdrage gevraagd van €2,95 per persoon (inclusief materialen).De activiteit EHBO zalf maken wordt doorlopend aangeboden tussen 10:00 en 16:00. Reserveren is niet nodig. Wie mee wil doen kan zich op 29 september ter plekke bij de balie van het bezoekerscentrum aanmelden.

MAK Blokweer organiseert minstens twee keer per maand een activiteit in het teken van één van de thema's natuur, boerderij en groen.

Meer informatie: www.mak-blokweer.nl of bel 0229 266344