ZWAAG - “Als de ene deur dichtgaat, gaat er een andere open,” dacht Elena Abasi in juni 2020. Haar kleinschalige reisbureau zou de coronacrisis niet overleven, dat was wel duidelijk. Alle geplande reizen naar Rusland werden geannuleerd of verschoven naar – ja, naar wanneer? De eerste TOZO was broodnodig om het hoofd koel te houden. De prognoses voor de reiswereld waren zeer pessimistisch. Wachten tot er weer gereisd kon worden, was geen optie. Hoog tijd dus om te heroriënteren.

De eerste stap was vacatures zoeken om weer aan het werk te gaan. Ze spendeerde heel wat tijd voor het beeldscherm om een nieuwe werkgever te vinden en zocht kansen in de culturele- en evenementensector en in marketing en reclame. Zonder iets te vinden.

Zich bewust van ‘die andere deur’ bleef Elena optimistisch. “Zoekt en gij zult vinden”, zegt een eeuwenoude tekst. En dus zocht ze onverminderd door, nu ook tussen haar eigen talenten en vergeten dromen. Ze verzamelde al haar moed, want ze wist eigenlijk allang wat ze probeerde te negeren: het werd de horeca. En wie in coronatijd iets in die branche wil starten, heeft heel wat moed nodig. Elena dook vol in haar nieuwe richting. Haar indruk van de horeca werd bevestigd: wat er ook gebeurt, deze sector is altijd in ontwikkeling en blijft creatief en divers, hoe moeilijk het ook is. Een mentaliteit die bij Elena past, want ook zij zoekt altijd mogelijkheden, tegen alle stromen in.

Vrienden en kennissen reageerden verbaasd: was ze nou helemaal?! In zo’n onzekere tijd, waarin de horeca niet eens open is, beginnen met een startup? Maar Elena was overtuigd van haar initiatief. Onlangs kwam een eind aan een half jaar lang denken, zoeken, bouwen, wachten, tekenen, proeven, nog meer zoeken, aanpassen enzovoorts: BRGR & PZZA werd geopend! In plaats van reizen stelt Elena nu maaltijden samen. Geen gewone, maar zo duurzaam mogelijk, bereid met nagenoeg alleen maar streekproducten, minimaal gasverbruik in de keuken en verpakt in 100% composteerbare materialen. Minimale footprint, maximale smaak, daar ging ze voor. En met succes: steeds meer mensen weten haar bezorgrestaurant te vinden en zijn nu al vaste klanten.

Elena is trots dat ze, ondanks waarschuwingen en de tegenwind in de vorm van corona, gestart is. Trots dat ze haar droom achterna is gegaan, en zich niet heeft laten weerhouden door de vaak sombere reacties in haar omgeving. Een crisis brengt ook kansen, dat bewijst Elena. Ze is blij dat ze die met beide handen aan kon grijpen!

Benieuwd naar de maaltijden van Elena? Neem contact met Elena Abasi op via de telefoon 06 53 767 868 en kom langs op De Oude Veiling 82 te Zwaag