LELYSTAD - 2 mei 2019 – NAUPAR heeft er een nieuwe vaarbestemming bij: De Marker Wadden, een nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Op vrijdag 31 mei vaart de driemaster Abel Tasman voor de eerste keer vanuit de oude VOC-stad Hoorn richting het hoofdeiland. Een bijzondere bestemming en een prachtig natuurparadijs voor ontdekkers, wandelaars en vogelspotters.

Op expeditie naar nieuw land
Omdat slechts één van de vijf eilanden toegankelijk is voor publiek, is het extra bijzonder om als een van de eersten dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken. Tijdens de dagtocht die NAUPAR organiseert, ervaart u ook hoe het is om op het authentieke zeilschip de Abel Tasman mee te varen. En eenmaal op het eiland aangekomen vertelt een gids van Natuurmonumenten u alles over de ontwikkeling van de flora en fauna op dit mooie eiland.

Lekker uitwaaien en genieten van de ruimte en rust
Er is genoeg te beleven op dit nieuwe stukje Nederland. In totaal telt het hoofdeiland van de Marker Wadden twaalf kilometer aan wandelpaden. Via de wandelpaden komt u langs een strand, diverse vogelhutten en een twaalf meter hoge uitkijktoren met prachtig uitzicht op de totale eilandengroep en het Markermeer. Een van de vogelhutten is zelfs op waterniveau geplaatst, zodat u ook een kijkje kunt nemen onder water.

De Abel Tasman vaart tot oktober regelmatig naar de Marker Wadden. Op de website van NAUPAR kunt u zien op welke dagen de driemaster vanuit Hoorn en Lelystad naar de Marker Wadden vaart en kunt u ook direct een ticket boeken.