HOORN - Op zondag 10 april van 14:00 tot 15:30 kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar met inspiratie uit de natuureen kunstwerkje komen maken. Draadkunst met spijkers, ook wel bekend onder de naam kantklossen,is een kunstvorm die is ontstaan in de 20e eeuw. Door het spannen van draden om naalden of spijkersontstaat er een kunstwerk met rechte lijnen. Het is een uitbreiding op tekeningen uit meetkundeboeken. Daarin zie je hoe gebogen vormen kunnen ontstaan door alleen rechte lijnen te tekenen.

Tijdens deze doe-middag maken kinderen een eigen ontwerp met inspiratie uit de natuur. Met een houten plankje,spijkers en mooie wol maak je jouw eigen kunstwerkje. Geef het een mooie plek thuis aan de muur.Deze Maks' doe-middag is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en vindt plaats op zondag 10 april van 14:00 tot 15:30.Deelname kost €5,50 per kind (inclusief materialen). De doe-middagen worden minstens twee keer per maandgeorganiseerd en staan altijd in het teken van één van onze thema's natuur, boerderij en groen. Meer informatie en reserveren: www.mak-blokweer.nl 0229 266344.

1 tot 10 april: Lammetjes Namenwedstrijd
Het is weer zover! Begin april zullen bij MAK Blokweer de eerste lammetjes geboren worden. De organisatieroept kinderen op om creatief na te denken over een leuke, lieve of stoere naam voor een klein geitje of schaapje. Bij MAK Blokweer hoort de kudde landgeiten tot stamboekvee en daarom moet hun naam dit jaar metde letter B beginnen. Voor de schaaplammetjes maakt de beginletter van de naam niet uit.

De landgeiten en schapen van MAK Blokweer zijn Zeldzame Huisdierrassen, ofwel Levend Erfgoed. Met hetmeedoen met de namenwedstrijd steunen deelnemers de Kijkboerderij van MAK Blokweer en het in standhouden van deze rassen.

Hoe doe je mee?
Bij de balie van het bezoekerscentrum van MAK Blokweer kun je een wedstrijdformulier ophalen of je vult op de website www.mak-blokweer.nl een digitaal formulier in. Als jouw naam gekozen wordt, dan krijgt hetpasgeboren lammetje die naam. Winnaars ontvangen dan een mail met een foto van het pasgeboren lammetje enmogen op kraambezoek bij het lammetje.

Meer informatie over de namenwedstrijd: www.mak-blokweer.nl 0229 266344