HOORN - Het dansteam Double V uit Hoorn vertrekt binnenkort naar Hongkong, waar zij Nederland mogen vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap Latin formatiedansen. In deze dansstijl dansen acht dansparen synchroon de vijf latin dansen, terwijl zij figuren vormen op de dansvloer; latin dansen in teamverband dus. Afgelopen oktober werd Double V voor de 23e keer in haar geschiedenis Nederlands kampioen, waarmee een ticket voor de wereldkampioenschappen werd veiliggesteld.

Twee jaar geleden is de weg richting Hongkong al ingezet, toen het topsportteam startte met het intrainen van een nieuwe choreografie “Work It!”. Onder leiding van trainers Iris Bijleveld en Tim van Leeuwen en de Duitse gasttrainer Nick Dieckmann werden de dansers met deze show niet alleen uitgedaagd om hun technische kwaliteiten te laten zien, maar ging het ook om het meenemen van jury en publiek in het plezier in het dansen. Maar liefst zes extra trainingsweekenden werden ingepland om de dansers klaar te stomen. Toch vielen de resultaten op het internationale toneel in eerste instantie tegen: ondanks een goede voorronde wist Double V op het WK 2022 in Duitsland geen plek in de halve finale te bemachtigen. Mede daarom was het team nog strijdlustiger om hun dansroutine verder te perfectioneren. En met succes: zowel in 2022 als 2023 won Double V overtuigend goud op het Nederlands kampioenschap. Trainer Bijleveld: ““Na een fantastisch NK hebben de dansers de afgelopen weken keihard getraind. Met name de trucjes en de dynamiek van het programma zijn geperfectioneerd.” Nu is het dan bijna zover: op 18 december mag het team zich opnieuw meten met ’s werelds beste teams op het wereldkampioenschap in Hongkong.

Op sportief gebied wist het team dus grote stappen te zetten, maar toch bleef het nog even spannend of de reis naar Hongkong wel door kon gaan. De kosten van de reis, die vrijwel geheel door de dansers zelf gedragen worden, zouden zo’n 35.000 euro worden. Door de inzet van crowdfunding werd de reis toch mogelijk: dankzij meer dan honderd donaties heeft het team reeds zo’n 8.000 euro weten op te halen. Via https://gofund.me/46b7dd13 is het nog steeds mogelijk om de actie “Road to Hong Kong” te steunen.

Woensdag vertrekt het Double V A-team van naar Hongkong, om zich daar nog een aantal dagen optimaal voor te bereiden op het wereldkampioenschap.