HOORN - Op zondagavond 8 december is Saleem Shalash uit Nazareth te gast in Hoorn. Het onderwerp waarover hij die avond spreekt is: 'Hoe een Arabier liefde voor Jezus en Israël kreeg'. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en vindt plaats in Het Lichtbaken, Maelsonstraat 6. Iedereen is hartelijk welkom. Er is verkoop van producten uit Israël en de toegang is gratis.

Ds. Shalash is een Arabier met een rooms-katholieke achtergrond, maar op jonge leeftijd zei hij het christelijk geloof vaarwel. Een tragisch ongeluk van een vriendin raakte hem diep.

Hij vroeg zich af wat de zin van het leven was en begon de Bijbel te lezen. Zijn leven veranderde totaal en hij volgde theologische studies aan het Bethlehem Bible College en het Israel College of the Bible in Netanya. In 2009 begon Shalash met een zevental mensen te bidden in zijn woning in Nazareth.

Er ontstond een Arabische kerk, die snel groeide. Momenteel telt de baptistengemeente, met de naam Home of Jesus the King Church, 110 leden. Bij een dochtergemeente in Haifa zijn zeventien leden aangesloten. Kenmerkend voor de manier waarop hij zich opstelt, is zijn liefde voor het volk Israël.