HOORN - Op donderdag 13 oktober vindt de 13e editie plaats van de Westfriese Beursvloer. Dan gaan non-profit organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven uit West-Friesland een uur lang actief handelen terwijl de beurzen gesloten blijven. Heeft jouw organisatie een hulpvraag waarvoor intern de expertise, materialen of mankracht ontbreekt? Meld dan jouw organisatie aan voor de Westfriese Beursvloer. Deelname is gratis!

De Beursvloer vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in Hotel Van der Valk Hoorn. De handel is gericht op vraag en aanbod in expertise, materialen & middelen, klussen en sociale activiteiten. Ondernemers en non-profit organisaties uit de regio gaan tegelijkertijd de vloer op met hun vraag en aanbod. Na het gaan van de startgong, begint het handelen en proberen beide partijen binnen een uur een zo goed mogelijke match te vinden. Is die er, dan wordt deze officieel vastgelegd. Brigitta Posch van Vrijwilligerspunt Westfriesland is blij dat er weer een live-editie komt: "Na twee 'COVID-19 edities' kunnen de bedrijven en maatschappelijke organisaties eindelijk weer fysiek de beursvloer op. Niet alleen is een live-editie dynamischer, er ontstaan ook spontane matches die met een geregisseerde (online-) editie onmogelijk zijn."

Diverse hulpvragen
Brigitta verwacht ook dit jaar weer verrassende matches. "De hulpvragen zijn heel divers. Zo zocht bij een vorige editie de Bibliotheek Hoorn een bedrijf die de airco van de gevel kon verwijderen. Schermer Installatietechniek BV klaarde de klus. Het Oorlogsmuseum in Medemblik zocht statafels, die Stammis Horeca Verhuur leverde. Abma Schreurs Notarissen in Hoorn hielp Dierenambulance Hoorn met de vernieuwing van de statuten. Esdégé-Reigersdaal zocht een relaxte bank voor de bezoekers van het inloopcentrum én een nieuw koffieapparaat. Noppes Grootebroek bood beide aan en kreeg als tegenprestatie een heerlijk appeltaart! Alles is dus mogelijk op de Beursvloer. Dus ik raad de organisaties met een hulpvraag zeker aan mee te doen met de Westfriese Beursvloer. De kans is groot dat er een mooie match ontstaat. In de afgelopen 12 edities zijn er namelijk al ruim 1.500 matches gesloten."

Aanmelden
Jouw organisatie aanmelden? Dat kan nog tot 12 oktober via www.westfriesebeursvloer.nl. Voor vragen over de Westfriese Beursvloer mail naar beursvloer@vrijwilligerspunt.com of bel Brigitta Posch; 0229-216499. De Westfriese Beursvloer is een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met Westfriese Uitdaging.