HOORN - Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. En iedereen heeft hier verhalen over.

Wij zoeken de mooiste verhalen in Westfriesland over het thema De moeder de vrouw
Schrijf je eigen korte verhaal over je moeder, jezelf als moeder of een ander moederfiguur. Het verhaal heeft minimaal 300 woorden en maximaal 500 woorden. Stuur je verhaal naar mc@bibliotheekhoorn.nl

Winnaar en prijs
Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in het Noordhollands Dagblad op zaterdag 30 maart, met naamsvermelding en foto van de auteur. Op dezelfde dag leest de auteur het winnende verhaal voor in de Centrale Bibliotheek om 15:00 uur bij de activiteit ‘Een tafel vol verhalen’.

Belangrijke data
De schrijfwedstrijd is gestart op vrijdag 1 maart en sluit op zaterdag 23 maart middernacht. De winnaar krijgt op donderdag 28 maart bericht. De uitslag wordt op zaterdag 30 maart bekend gemaakt.

Jury schrijfwedstrijd
De verhalen worden beoordeeld door een driekoppige jury met ervaring op het gebied van schrijven en boeken te weten Elly Godijn (schrijfster en uitgever bij Godijn Publishing), een vertegenwoordiger van Boekhandel Stumpel en Hans Brandsma (redactie Noordhollands Dagblad).

Meer informatie over deze schrijfwedstrijd op www. Bibliotheekhoorn.nl/schrijfwedstrijd. Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Noordhollands Dagblad, Boekhandel Stumpel, Godijn Publishing, The Readshop en de Hoornse Boekhandel.