HOORN - Vanuit de herstelwerkplaatsen van GGZ Noord-Holland-Noord in West Friesland deelt iedere maand iemand zijn eigen herstelverhaal aan belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden. Indrukwekkende verhalen van mensen zoals jij en ik die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Entree is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom. Maandag 3 februari vertelt ervaringsdeskundige Björn zijn verhaal om 16.00 uur op de locatie van GGZ NHN, Maelsonstraat 2 in Hoorn.

Het verhaal van Björn in het kort
“Mijn naam is Bjorn, 44 jaar oud. Driekwart van mijn leven bestond uit onrust, disbalans, impulsiviteit, depressies, psychoses en een laag zelfbeeld. Toch kennen de meeste mensen mij als spontaan, open, loyaal en trots. Kwaliteiten die ik lange tijd kwijt was, maar wel terugvond in het andere kwart van mijn leven. Was het allemaal zo makkelijk dan? Nee, net als iedereen heb ik ook een verhaal. En ik nodig u graag uit, om mijn verhaal bij te wonen.”

Waar en wanneer
Locatie: GGZ-NHN, Maelsonstraat 2 Hoorn, restaurant 2e verdieping.
Datum: Maandag 3 februari 2020.
Aanvang: Om 15.45 uur staat de koffie klaar! We starten om 16.00 uur.

Wat zijn Herstelverhalen?
Wanneer je worstelt met gevoelens als onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel? Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie: “Wat jij kan, kan ik ook!” We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is!

Wat is de Herstelwerkplaats?

Een Herstelwerkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?
Ze zijn vanuit de herstelwerkplaats in Hoorn bereikbaar op 06-12150197 of via herstelwerkplaatsHoorn@ggz-nhn.nl. Meer informatie over onze herstelwerkplaatsen vind je ook op website http://www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats.