WESTFRIESLAND - In het voorjaar van 2014 ontstond een krachtig initiatief dat de Westfriese gemeenschap verbond: de Westfriese Uitdaging. Met als voornaamste doel het bevorderen van maatschappelijk betrokken ondernemerschap in onze regio, bracht deze stichting een scala aan bedrijven, organisaties en individuen samen in een collectieve inspanning voor het welzijn van onze gemeenschap.

Onder de bezielende leiding van manager Sandra Korse begon de Westfriese Uitdaging haar reis, gesteund door Vrijwilligerspunt, Intermaris, Univé Hollands Noorden, Rabobank en de zeven Westfriese gemeenten. Door de jaren heen hebben talloze ondernemers zich aangesloten bij het bestuur, de adviescommissie, de matchgroep en verschillende ondersteunende functies, waardoor de organisatie kon groeien.

Korte lijnen en versterkte banden

Het hoogtepunt van de afgelopen 10 jaar wordt niet alleen gekenmerkt door meer dan 1.900 succesvolle matches, groot en klein, verspreid over heel Westfriesland, maar vooral door de ongekende bereidheid van individuen en bedrijven om elkaar te ondersteunen. Deze gemeenschappelijke inzet heeft niet alleen geleid tot tastbare resultaten, maar heeft ook de onderlinge banden versterkt, waardoor de lijnen tussen mensen en organisaties steeds korter werden.

Jubileumborrel

Dit jaar vieren we met trots het 10-jarig bestaan van de Westfriese Uitdaging. Op donderdag 16 mei verwelkomen we alle betrokkenen, zowel huidige als voormalige deelnemers, op een jubileumborrel dat zal plaatsvinden ter ere van deze mijlpaal. Daarnaast kijken we uit naar de lancering van een speciaal jubileummagazine, dat een terugblik zal bieden op onze reis en de vele successen die we hebben behaald.

Namens het gehele team van de Westfriese Uitdaging willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan ons succesvolle traject tot nu toe. Samen hebben we een verschil gemaakt en laten zien wat er mogelijk is wanneer gemeenschappen verenigd zijn in een gezamenlijk streven naar positieve verandering.