BLOKKER - Op zondag 24 juni vindt de Blokweermarkt, de jaarlijkse markt met biologische en duurzame (streek)producten bij MAK Blokweer, al weer voor de tiende keer plaats. Zoals elk jaar valt er van alles en nog wat te zien, proeven, ruiken, voelen en te beleven. Om deze tiende editie extra feestelijk te maken, zal de poort officieel geopend worden door een bijzondere gast.

Op de altijd gezellige Blokweermarkt worden verantwoorde alternatieven geboden voor allerlei alledaagse artikelen, van allerlei etenswaren tot verzorgingsproducten en sieraden. U kunt eenvoudig uw vaste boodschappen ‘groener’ maken, want veel van de aanbieders staan ook regelmatig op de maandelijkse, kleinere MAKS’ Biomarkt. Ook voor kinderen is de Blokweermarkt een leuk uitje. Zij kunnen bij de kraam van MAK Blokweer een magische tovertol knutselen, kennis maken met de dieren op de boerderij, rondstruinen in de tuinen of ravotten in de natuurspeeltuin.

Jubileumeditie
De Blokweermarkt bestaat sinds een jaar of acht, maar vond in het begin wel eens twee keer per jaar plaats. Zo kan het dat de Blokweermarkt deze zomer al weer voor de tiende keer georganiseerd wordt. Om dit jubileum te vieren, heeft de organisatie van de markt een speciale gast uitgenodigd om de poort op feestelijke wijze officieel te openen. Wie deze gast is en hoe dit precies zal gaan blijft een verrassing, maar dat de tiende Blokweermarkt een bijzondere dag zal worden, staat vast.

Veel standhouders keren elk jaar terug naar de markt. Ze waarderen de ontspannen sfeer en de oprechte aandacht van de bezoekers. Sommige aanbieders maken zelfs al sinds het eerste begin deel uit van de markt en vieren op zondag 24 juni hun eigen tiende editie op de Blokweermarkt.

Van alle markten thuis
Met een gevarieerd aanbod van zowel food als non-food producten is de Blokweermarkt van alle markten thuis. U vindt hier bijvoorbeeld groente, fruit, brood, kaas, olijfolie, pindakaas, koffie, gebak en voedingssupplementen. Zoals altijd kunt u ook genieten van fris schapenijs. Wat betreft non-food biedt de markt onder meer verzorgingsproducten, kaarsen, wasbare luiers, edelstenen en sieraden. Op de website van MAK Blokweer staat een volledig overzicht van alle kraamhouders.

Tijdens de Blokweermarkt zijn de Kijkboerderij, het bezoekerscentrum en het natuurpark ook geopend. In het MAK Café kunt u terecht voor een klein hapje en een drankje. Zo maakt u van het boodschappen doen een leuk dagje uit voor het hele gezin. Verheugt u zich ook al weer op dit evenement? De organisatie van de markt en de kraamhouders kijken uit naar uw bezoek!

De Blokweermarkt vindt plaats op zondag 24 juni van 10:00 tot 17:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegestaan.