HOORN - Op zaterdag 16 november komt Sint Nicolaas aan in Hoorn. Hij wordt begeleid door de Hoornse zeevaardersvloot onder aanvoering van de Halve Maen. Vanwege zijn verjaardag trakteert de Sint iedereen in Nederland op gratis toegang tot de Halve Maen in de weekenden van 16 november tot en met 8 december. Zondag 8 december is de laatste dag dat de Halve Maen voor publiek te bezoeken is.

Kanonschoten
De Sint arriveert zaterdag 16 november in de haven van Hoorn op de enige echte ‘Pakjesboot 12’. Hij wordt begeleid door de Hoornse zeevaardersvloot. VOC-museumschip de Halve Maen en de vloot van Varend erfgoed hebben de Sint tijdens zijn reis beschermd tegen piraten en rovers. Rond 11.10 uur vuurt de Halve Maen kanonschoten af ten teken dat de Sint in Hoorn is gearriveerd. Om 11.30 uur zet hij voet aan wal waarna hij een bezoek brengt aan de binnenstad. Bekijk het gehele programma van de intocht op www.intochthoorn.nl.

Cadeau van de Sint
De Sint is blij dat hij dankzij de hulp van de Hoornse zeevaardersvloot en de Halve Maen veilig in Hoorn zal aankomen. En omdat de Halve Maen nog maar tot en met 8 december te bezoeken is, heeft hij besloten tot een cadeau. Vanaf 16 november tot en met 8 december kan iedereen – jong én oud – de Halve Maen gratis bezoeken. De Halve Maen is in deze periode alleen in de weekenden open van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.halvemaenhoorn.nl.

Laatste kans
Van 16 november tot en met 8 december is het de laatste kans voor het grote publiek om de Halve Maen te bezoeken. Het VOC-museumschip blijft nog tot 31 maart in Hoorn, maar zal na 8 december alleen op afstand te bewonderen zijn.