HOORN - We schrijven zaterdagavond 9 november 2019. De zaal van Huis Verloren loop langzaam vol met belangstellenden die nieuwsgierig zijn naar de Prins en Decorum van het komende seizoen 2019-2020. In de zaal staan desks met namen van Disney figuren erop. Er staat een naam Goofy bij. De meeste mensen van Ospylac weten dat als de Prins nog niet bekend is, zijn voernaam Goofy is. Zo rond 21.30 opent de voorzitter de avond en een groepje mensen loopt binnen en gaat achter de desk staat, gelijkend aan zijn masker. Alle ogen zijn op Goofy gefocust. De mensen kijken of ze hem herkennen aan zijn figuur of handelingen. De voorzitter veranderd in eens haar toon in een Mourali/ Maasland toon en heet de aanwezigen welkom bij de Zwakste Kwaker. Het spel wordt gespeeld en alle medewerkers die hun antwoord fout hadden vallen af en nemen plaats op de bühne… ook Goofy.

Op de bühne wordt er aan de medewerkers gevraagd of ze in de raad wille,n 7 van hen zeggen JA. 3 van hen vertrekken de zaal in. Er wordt een dame ontmaskerd die Hofdame wil zijn. Lysanne Schagen is haar naam. Goofy wordt ook gevraagd tot de raad toe te treden, dit wil hij echter niet. Na een tip wordt hem vanwege zijn kleding en masker gevraagd of hij de Prins voor het komende seizoen is, hij knikt en wordt ontmaskert. Lex Schagen blijkt de Prins voor het komende seizoen te zijn. Hij haalt zijn Adjudant Co Blokdijk uit de zaal. Ook zijn tweede Hofdame Petra Blokdijk wordt uit de zaal gehaald.

Zo is het plaatje compleet Lex Schagen zijn Prinsennaam zal Prins fLEXibel zijn, Adjudant Co, Hofdames Lysanne en Petra maken het plaatje compleet.

Zondag 10 november was het net zo spannend , maar dan voor de kinderen van Hoorn. Jip en Jop vonden de vergeten koffer van Adjudant Co. Daar bleek een geheime envelop aan geplakt te zijn. In die enveloppe zaten verknipte foto’s. Samen met de kinderen werden de foto’s gepuzzeld, achter op elke foto stond welke functie het kind kreeg in het decorum van de jeugd. Er bleven vier kinderen over zonder functie achter op hun foto. Dit bleken Hofdame Janine te zijn, Hofheer Sven, Adjudante Loes en Prins Dylan

De kinderen hadden een geweldige middag