Afgelopen zomer opende de nieuwe Rob Peetoom Hair + Make-up salon aan de Nieuwstraat 17 in Hoorn haar deuren. Rob Peetoom is al vanaf 2001 gevestigd in Hoorn maar op nummer 13 in de Nieuwstraat. Sinds juni is de salon verhuisd in een volledig nieuwe ruime ruimte die twee keer zo groot is en waar je ook voor wenkbrauw en visagie behandelingen terecht kunt. Wij als Hoorns Dagblad waren afgelopen week heen om deze nieuwe salon te bekijken en een interview te doen met de eigenaar Sander Vlam.

Rob Peetoom staat bekend op de manier hoe er wordt geknipt. Er wordt gekeken naar de vorm van je hoofd en wat er bij je past. Er een speciale academie die wordt gevolgd na de vakopleiding die alle kappers hebben gevolgd. Hier moet je ongeveer een keer in de 2 a 3 weken heen.

Naar mate je gevorderd ben ga je ongeveer 2 keer in het jaar heen om deze technieken te onderhouden en inspiratie op te bouwen. Daarnaast is er ook een academie on tour, dat wordt 3 keer per jaar ongeveer gedaan maar dan in hun eigen salon. Trainingen zoals visagiste, barber training of highlight aanbrengen.

Sander Vlam is de eigenaar van de salon in Hoorn. Hij praat vol passie over hoe hij deze zaak groot heeft gemaakt en hoe trots hij nu is op dit eindresultaat. De kapsalon is natuurlijk twee keer zo groot geworden en het is een grote stap waar hij voorlopig nog wel zoet is voordat hij aan wat anders nieuws begint.

Sander is door Rob Peetoom zelf gevraagd om bij hem te komen werken. “Ik zat op de Nederlandse kappers academie in Amsterdam en deed eigenlijk met alles mee”. Toen hij op de libelle beurs was kwam hij Rob Peetoom tegen. “Toen heeft Rob mij gevraagd of ik bij hem wilde komen werken. De volgende dag ben ik er op terug gekomen en heb ik natuurlijk hier meteen ja op gezegd.” 21 jaar later werkt hij nog met veel plezier bij Rob Peetoom.

Hij is nu erg opzoek naar nieuwe kappers van alle niveau door toenemende drukte omdat de salon een stuk groter is geworden.