ANNA PAULOWNA - Het fleurige voorjaarsevenement ‘De Bloemendagen’, staat voor de deur en zal plaatsvinden van zaterdag 20 april tot en met woensdag 24 april 2024. Dit jaar zal voor de 69e keer Anna Paulowna en haar omgeving opnieuw tot leven komen met prachtige mozaïeken, bewegende kunstwerken en feestelijk versierde bruggen en straten.

Een van de hoogtepunten van de Bloemendagen zijn de mozaïeken, waarop duizenden hyacintenbloemetjes met spelden worden geprikt op tempex. Dit vakmanschap wordt zowel door jong als oud gemaakt en vormt ware kunstwerken die tijdens de Bloemendagen te bewonderen zijn in de tuinen van de makers. 's Avonds worden de meeste mozaïeken, bruggen en straten prachtig verlicht, waardoor een betoverend schouwspel ontstaat.

De Bloemendagen bieden een dagje uit voor jong en oud, met tal van activiteiten waaronder tentoonstellingen, (rommel)markten, tulpendiners, exposities, puzzelritten en workshops, die vrijwel altijd kosteloos toegankelijk zijn. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de prachtige Poldertuin, ook wel 'de Keukenhof in het klein' genoemd, en de vele bollenvelden die in volle bloei zullen staan.

Bezoekers zijn van harte welkom om dit fleurige evenement in de Kop van Noord-Hollands te ervaren. Met een gratis infoblad met deelnemerslijst en plattegrond kunnen zij hun eigen route bepalen en met eigen vervoer (fiets, auto, motor) langs de kunstwerken en nevenactiviteiten rijden. Nieuw dit jaar is de Bloemendagen App! Met de app kunnen bezoekers eenvoudig op een mobiele telefoon zien waar de mozaïeken, werkstukken, versierde bruggen en andere objecten te vinden zijn. Uiteraard zijn ook de vele activiteiten in de app terug te vinden. In de app is een aantal routes terug te vinden die per fiets of auto gevolgd kunnen worden. Ook zelf routes maken is een mogelijkheid.

De Bloemendagen zijn gratis toegankelijk, maar donaties zijn welkom via de website van het evenement. Graag verwelkomen wij u op de Bloemendagen! Meer informatie, onder andere over de app, is te vinden op www.bloemendagen.nl. Volg ons ook op Facebook en Instagram om niets te missen van dit gezellige evenement in de Kop van Noord-Holland.