HOORN - De tentoonstelling “De Tastbare DDR” in het Museum van de 20e Eeuw is een groot succes. Uit het hele land kwamen belangstellenden naar het museum in Hoorn. Bijna 40.000 bezoekers zagen de expositie die nog enkele weken te zien is. Ter afsluiting is er deze zondag een Facebook-lezing, live vanuit het museum, over de hereniging van de Duitslanden. Dit weekend precies 30 jaar geleden.

Oud-gedeputeerde én DDR-kenner Friso de Zeeuw geeft op zondag 4 oktober 2020 om 11.00 uur een live-lezing vanuit het museum over de hereniging van Oost- en West-Duitsland exact 30 jaar geleden. De lezing is te volgen via www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw/ en is later ook via YouTube terug te zien. Friso de Zeeuw was met zijn privé DDR-museum nauw betrokken bij de expositie in het Hoornse museum. Ook schreef hij het boek dat speciaal voor de tentoonstelling is uitgebracht door het museum.

40.000 bezoekers DDR-expo
Uit het hele land, maar soms ook uit Duitsland, kwamen de 40.000 bezoekers van de DDR-tentoonstelling. Ondanks dat het museum bijna twee maanden gesloten was vanwege Corona. Uit enquêtes bleek dat de expositie met honderden originele objecten uit de DDR hoog werd gewaardeerd. Er is veel te lezen en te zien, mede dankzij vele foto’s en videofragmenten.

Bijna 1000 DDR-boeken verkocht
Van het boek “De Tastbare DDR” werden in de MuseumShop, én online via https://www.museumhoorn.com/ddr , bijna 1000 exemplaren verkocht. In de winkel bij het museum krijgt men, zolang de voorraad strekt, een gratis Trabant(je) cadeau bij aankoop van het boek. Het boek is een eigen uitgave van het museum en alleen daar verkrijgbaar voor slechts € 14,95.

Ondanks Corona succes
Hoewel het museum in het voorjaar bijna twee maanden dicht was, is de expositie zeer succesvol geweest. Men besloot deze zomer tot een verlenging, hij is nu nog t/m 1 november 2020 te zien, en het museum kan vol trots terug kijken op een voor Nederland unieke tentoonstelling. Meer info: www.museumhoorn.nl