HOORN - Zondag 17 oktober vanaf 10 uur is er een dansfeestje, maar dan op blote voeten, met alleen water en thee en zonder te praten. Ecstatic Dance is een vorm van vrij dansen, die al wordt beoefend over de hele wereld en nu ook in Hoorn. In het kort gezegd is Ecstatic Dance een combinatie van Mindful bewegen en dansen op een goede beat. Iedereen is welkom, een QR code is niet nodig voor deze dansvorm.

Het idee van Ecstatic Dance is dat je kunt bewegen zoals jij dat wilt. Dat kan in het begin even wennen zijn, maar als je je laat leiden door de muziek, danst in stilte, dan kan het heel bevrijdend werken. Het dansen op blote voeten helpt ook bij het gevoel van vrijheid. Ecstatic Dance is als een workout en meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die jou uit je hoofd haalt, waardoor je echt ín het moment bent.

Programma
Een Ecstatic Dance wordt altijd kort ingeleid en afgesloten door een host. Bij de start worden de richtlijnen uitgelegd en een aantal opwarmoefeningen met de groep gedaan. Vervolgens dans je twee uur op de lekkerste muziek gedraaid door dj La Pepers. Iedereen danst zijn dans, natuurlijk met respect voor elkaars ruimte op de dansvloer.

Historie
Ecstatic Dance is ooit begonnen op Hawaii. Er werd op zondagochtend gedanst, zonder schoenen en zonder te praten. De vorm Ecstatic Dance ontstond toen de twee werelden van het ‘bewust dansen’ en de dj-cultuur met elkaar gecombineerd werden. Met de jaren heeft het zich over de hele wereld verspreid.

Dansen in Hoorn
Ecstatic Dance wordt een keer per maand op zondagochtend georganiseerd in Hoorn. Het dansen vindt plaats in de witte kapel van Hotel Maria Kapel op 17 oktober, 21 november en 19 december 2021.

Hotel Maria Kapel
Hotel Maria Kapel (HMK) is een artist-in-residence, tentoonstellingsruimte en cinema voor hedendaagse beeldende kunst in het stadscentrum van Hoorn. De studio/expositieruimte van HMK is een vroeg zestiende-eeuwse kapel, omringd door een semi-private binnentuin. In deze kapel wordt Ecstatic Dance Hoorn georganiseerd.

Actie
Dit najaar hebben we een speciale actie voor dansers; 4 = 3. Voor vier keer dansen betaal je tijdelijk maar 51 euro in plaats van 68 euro! De vier dans-credits zijn niet persoonsgebonden, dus je kunt ook iemand meenemen. Deze actie is online te bestellen op www.ecstaticdancehoorn.nl/agenda.

Nieuwsgierig?
Je kunt deelnemen aan de eerstvolgende Ecstatic Dance Hoorn op zondag 17 oktober 2021. De zaal gaat open om 10.00 uur en om 12.30 uur is het afgelopen. Geen afleiding en geen telefoons, maar wel onbeperkt water en thee en je even helemaal vrij voelen op de dansvloer. Dat kan voor €17,- voor een dansticket en €5,- eenmalige lidmaatschapskosten. Bestel een dansticket via www.ecstaticdancehoorn.nl. Locatie Hotel Maria Kapel, Korte Achterstaat 2A in Hoorn.