WESTFRIESLAND - Sommige mensen weten niet goed waar ze naartoe kunnen gaan als zij een coronatest willen doen. Het is van belang dat iedereen weet waar de dichtstbijzijnde teststraten voor hem of haar zijn. Als je dan klachten hebt, weet je al bij welke teststraat je een afspraak moet maken. Zo kun je zo snel mogelijk een coronatest doen zonder dat je daar ver voor hoeft te rijden. Als je in Hoorn woont, heb je verschillende teststraten in de buurt. Dat is fijn aangezien je daardoor zeker weet de je ergens in de buurt een coronatest kunt doen. Voor meer informatie over testen kun je terecht bij: coronatest in Hoorn hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Verschillende teststraten
Er zijn in de omgeving van Hoorn verschillende teststraten. Deze teststraten zijn niet allemaal van de GGD, er zijn ook een aantal teststraten van commerciële partijen. Tussen deze soorten teststraten zitten een aantal verschillen. Zo mag je je bij de GGD bijvoorbeeld niet laten testen als je geen klachten hebt. De GGD heeft hiervoor gekozen om te voorkomen dat te veel mensen zonder klachten zich laten testen. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat er niet genoeg capaciteit is om iedereen die wel klachten heeft een coronatest te laten doen. Daarom zullen mensen uit Hoorn naar een commerciële teststraat moeten gaan als ze geen klachten hebben maar toch een coronatest willen doen. Zo kun je alsnog een coronatest doen als je geen klachten hebt.

Waar kun je je laten testen?
Als je in Hoorn woont, kun je kiezen uit verschillende teststraten. Tussen de teststraten van de GGD en de commerciële teststraten zitten nog meer verschillen. De GGD gebruikt een testmethode waarbij het lang kan duren voordat de uitslag bekend is. Dat is vervelend aangezien je in quarantaine moet als je op de uitslag van een coronatest wacht. Daarom is het voor veel mensen fijn om eerder de uitslag van de test te hebben. Je kunt dan naar één van de commerciële teststraten in de buurt van Hoorn gaan. Daar kun je namelijk een sneltest doen. De uitslag van deze test is na zo’n 15 minuten bekend. Het is fijn om een lijstje met de verschillende testlocaties in de buurt van Hoorn te hebben. Dat kun je hier vinden: coronatest in Hoorn: overzicht kosten en sneltest locaties.

Welke klachten hebben mensen met het coronavirus?
Wanneer je klachten hebt, moet je zo snel mogelijk een coronatest doen. Het is dan alleen wel van belang om te weten om wat voor soort klachten het precies gaat. De meeste mensen die besmet zijn met het coronavirus krijgen last van verkoudheidsklachten en keelpijn. Het komt ook vaak voor dat mensen die besmet zijn tijdelijk niets meer kunnen proeven of ruiken. Bij sommige mensen worden deze klachten erger, maar het kan ook bij deze klachten blijven. Daarom is het van belang om je ook te laten testen als je milde klachten hebt.