HOORN - Leerlingen van klas H4B van de Copernicus in Hoorn zetten zich in om een belangrijke missie te volbrengen: het fietsen van de Elfstedentocht op de racefiets, en dat allemaal voor het goede doel PuurForKids.


Deze jonge, enthousiaste groep leerlingen zullen de lange tocht fietsen en tegelijkertijd bijdragen aan betere schoolspullen voor kinderen die deze niet zelf kunnen aanschaffen.

De Elfstedentocht is een uitdagende tocht van 240 kilometer die langs de historische steden van Friesland gaat.

Klas H4B heeft zichzelf dit doel gesteld om geld in te zamelen voor PuurForKids, een organisatie die zich inzet voor minder rijke kinderen en jongeren. PuurForKids biedt hun de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en te groeien in een veilige en stimulerende omgeving.

De leerlingen hebben zich maandenlang voorbereid op deze uitdaging. Ze hebben intensief getraind, zowel individueel als gezamenlijk, om hun conditie op peil te brengen en te zorgen dat ze fysiek klaar zijn voor de tocht. Naast hun training hebben ze ook sponsoren gezocht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor PuurForKids.

De fietstocht zal plaatsvinden op woensdag 12 & donderdag 13 juli. Daarbij moedigen ze iedereen aan om een donatie te doen aan PuurForKids om hun inspanningen te ondersteunen.

"We kijken ernaar uit om de Elfstedentocht te fietsen en het streefbedrag van € 2.000, - voor het goede doel te bereiken", zegt Huub van Maanen (docent LO) die één van de begeleiders is van de leerlingen die de tocht gaan fietsen.

Voor meer informatie over de fietstocht van klas H4B en hoe u kunt doneren aan PuurForKids, kunt u contact opnemen met de school via de Instagram waar u tevens ook op de hoogte wordt gehouden van hoe de tocht verloopt. Instagram account: copernicus4charity.