HOORN - Heb je moeite met lezen of schrijven? Of is een familielid, vriend, of vriendin laaggeletterd en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Erover praten helpt! Dat kan tijdens de bijeenkomst Contactgroep Laaggeletterdheid dat op dinsdag 24 november in Wijkcentrum Kersenboogerd in Hoorn plaatsvindt. Tineke Bakker van Vrijwilligerspunt Westfriesland begeleidt de bijeenkomsten: “We leren de bezoekers niet lezen en schrijven, maar bieden een plek om ervaringen te delen en een luisterend te vinden.”

‘Hoe kan ik laaggeletterdheid bespreekbaar maken?’ ‘Wat betekent laaggeletterdheid voor mij en mijn directe omgeving?’ en ‘Hoe kan ik iemand die niet kan lezen en schrijven beter begrijpen?’ Deze vragen worden tijdens de bijeenkomsten besproken. Tineke: “Wij willen dat mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, een plek hebben om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Juist door erover te praten, gaan er deuren voor je open. Zoals bij Hans van Dijk. Hij heeft lang verborgen kunnen houden dat hij niet kon lezen en schrijven. Maar, hij durft er nu over te praten. Hoe moeilijk ook. Daardoor heeft hij meer begrip van zijn omgeving gekregen en dat helpt hem enorm!”

Bijeenkomst in Hoorn

Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert wekelijks een bijeenkomst Contactgroep Laaggeletterdheid op een locatie in Westfriesland. Op dinsdag 24 november is er een bijeenkomst van 14.00 - 16.00 uur in Wijkcentrum Kersenboogerd.

Persoonlijk gesprek
Ga je liever alleen met Tineke in gesprek? Dat kan natuurlijk ook!
Bel met Tineke op 0229-216499 of mobiel op 06-30 64 95 51 of stuur een mail naar tineke.bakker@vrijwilligerspunt.com

Meer informatie of opgeven voor een van de contactavonden? Neem contact op met Tineke! Je mag ook zo binnenlopen.