HOORN - Hoe komt het dat de regio West-Friesland zich kenmerkt in ondernemerschap? En wat heeft dit te maken met onze ondernemersgeest in de Gouden Eeuw? Dit en meer komt tijdens het Congres Ondernemerschap op vrijdag 4 oktober in Schouwburg Het Park aan bod. De kaartverkoop, met early bird tarief, is reeds gestart.

De Nederlandse Gouden Eeuw valt voor een groot deel samen met de zeventiende eeuw. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden maakte een periode van bloei door, in de handel, wetenschap en kunsten. In deze eeuw werd ook de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) opgericht. Dit was destijds het grootste handelsbedrijf ter wereld en de eerste naamloze vennootschap met vrij verhandelbare aandelen. Ondernemerschap is dan ook één van de belangrijke thema’s als het gaat om de Gouden Eeuw.

Ondernemerschap kenmerkt nog altijd de regio West-Friesland. De grote bedrijvigheid van de inwoners en de aanwezigheid van veel grote bedrijven en zzp’ers. Hoe komt het toch dat West-Friezen altijd zo ondernemend zijn geweest? Wat deden we toen? Hoe doen we dat nu? Hoe vooruitstrevend zijn we nu nog steeds? Dit en meer wordt besproken tijdens een inspirerend congres ‘Ondernemerschap vanaf de Gouden Eeuw via het heden naar de toekomst’ in Schouwburg Het Park.

Dagvoorzitter is Gouden Eeuw kenner en directeur van het Westfries Museum Ad Geerdink. Sprekers zijn Koos de Wilt (Kunsthistorisch spreker, mediamaker en jurist), Kristel Groenenboom (directeur en eigenaar van een containerbedrijf (op haar 23e) en schrijfster van het boek ‘Mag ik meneer Kristel even spreken?’) en Paul Iske (Hoogleraar Open Innovatie, Business Venturing en Oprichter Instituut voor Briljante Mislukkingen). Tevens sluit Laura van Dolron de middag af met een live-column. Daarna is er gelegenheid om te netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Prijs:
early bird € 50 (t/m 2 september 2019) / regulier € 75.

Gouden Eeuw Weekend:
reserveer nu zowel voor het Congres Ondernemerschap en de lezing De Verwonderingh van Ad Geerdink. Early bird combi-ticket € 60 (t/m 2 september 2019)/ regulier € 80.