HOORN - Op dinsdagavond 3 oktober 2023 vindt er om 20:00 uur een commissievergadering plaats in het stadshuis. Er wordt gesproken over de optie op een drugstestlocatie en de uitbreiding van het warmtenet.

Motie voor plaatsing van een drugstestlocatie

Op 13 december 2022 is door D66, PvdA, Sociaal Hoorn, de Realistische Partij, GroenLinks en VVD een motie ingediend om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een drugstestlocatie in Hoorn. Met zo’n testcentrum kunnen mensen harddrugs laten controleren op de ingrediënten. De eventuele toekomstige drugstestlocatie komt er niet om drugsgebruik te stimuleren, maar om drugsgebruik veiliger te maken. In de commissie worden de mogelijkheden besproken.

Uitbreiding warmtenet

De gemeente werkt samen met Intermaris en HVC om het warmtenet in Hoorn uit te breiden. Er moeten namelijk steeds meer wijken van het aardgas af om te verduurzamen. Om dit in goede banen te leiden, worden afspraken tussen deze partijen vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. De commissie wordt gevraagd naar hun mening over deze overeenkomst.

Volg de commissievergadering live of online

Om 20:00 uur begint de commissievergadering in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je op de website van de gemeenteraad: www.hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl.