HOORN - Wilt u meer weten over autisme, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 4 april 2019 in het Wijkcentrum de Huesmolen in Hoorn. U bent van harte welkom!
Autisme komt meer voor dan menigeen denkt. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het autisme lang onopgemerkt gebleven omdat zij in hun leven de juiste, ondersteunende mensen hebben ontmoet en een werk-, woon- en leefsituatie hebben die past bij hun autisme. Autisme wordt in deze gevallen dan ook vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen (bijvoorbeeld werk gerelateerd), of wanneer er gekeken wordt naar achterliggende factoren van terugkerende problemen: waarom loopt het in het leven telkens anders dan bij andere mensen?

Hoe leef je een aangenaam leven met Autisme
Als mensen meer weten en begrijpen over wat autisme is, dan helpt dat de mensen met een autistische stoornis en de mensen in hun omgeving. Tijdens het college krijgt u informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige wat hem zelf geholpen heeft.

Voor wie
De colleges zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Sprekers
Sprekers zijn dit keer Marja van Oosten en Adriaan de Boer. Marja van Oosten is psychiater en werkzaam voor het GGZ team Enkhuizen – Stede Broec en bij praktijk Autisme Gewoon in Zwaag en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme.

Adriaan de Boer vertelt uit eigen ervaring wat hem geholpen heeft. Hij is als ervaringsdeskundige werkzaam voor RCO de Hoofdzaak en de Baanbreker te Enkhuizen, dat korte en langdurige professionele begeleiding geeft aan mensen met psychische klachten en/of een beperking.

Tijdens het college is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

Datum : donderdag 4 april 2019 Tijd : 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie : Wijkcentrum de Huesmolen, De Huesmolen 60, 1625 HZ Hoorn

Aanmelden
Toegang (inclusief koffie/thee) is € 3,- en kunt u contant of per pin betalen. U kunt zich telefonisch aanmelden bij Wijkcentrum de Huesmolen, 0229-231036 onder vermelding van ‘College Autisme bij volwassenen’.