HOORN - Donderdag is de overeenkomst getekend voor de renovatie en nieuwbouw van het Clusius College in Hoorn. Met deze ondertekening komt de realisatie van de nieuwe, toekomstbestendige huisvesting van het groen onderwijs een stap dichterbij. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting na de bouwvak dit jaar. Volgens de huidige planning kunnen de gebouwen dan medio 2022 in gebruik genomen worden. De huidige praktijkfaciliteiten blijven in gebruik.


Toekomstbestendig onderwijs
Met de nieuwbouw kan het Clusius College in de toekomst nog beter verbinding maken tussen bedrijfsleven en onderwijs. De nieuwe huisvesting maakt het mogelijk om goede doorlopende leerwegen in te richten met de juiste voorzieningen. Dit is aansluitend op het Clusius Lab en Greentech Lab waarin vmbo-leerlingen, mbo-studenten en bedrijfsleven al met elkaar samenwerken.

Jurgen Holtz, Directeur Clusius College Hoorn, kijkt uit naar de nieuwbouw: “Onze school staat bekend om kleinschalig en kwalitatief goed onderwijs met betrekking tot duurzaamheid, leefomgeving, voedsel en natuur zodat leerlingen en studenten succesvol zijn in vervolgopleiding, werk en maatschappij. Deze verbouwing zorgt dat wij ook in de toekomst kwalitatief toekomstgericht onderwijs blijven aanbieden. Enerzijds vanuit technisch oogpunt van de gebouwen, maar zeker ook vanuit een duurzame visie. Uiteraard blijft het geven van goed onderwijs tijdens deze bouw prioriteit. De veiligheid van leerlingen, studenten en medewerkers staat voorop.”

Het betreft de renovatie van het huidige vmbo-gebouw en nieuwbouw van het huidige mbo-gebouw. De combinatie van duurzame renovatie en vervangende toekomstbestendige huisvesting blijkt na een haalbaarheidsstudie de best passende optie te zijn. Het ontwerp van de nieuwbouw is van RoosRos architecten, betrokken adviseurs zijn Feniks Installatieadviseurs, Ingenieursbureau SWINN en ZRi. Drees & Sommer Netherlands is betrokken vanaf de haalbaarheidsstudie en verzorgt het integraal projectmanagement tot en met de realisatie.

Vandaag ondertekenden het College van Bestuur van Clusius College, de directeur van Aannemersbedrijf J.M. Putter in aanwezigheid van de betrokken projectmanager van Drees & Sommer de bouwteamovereenkomst. Eind vorig jaar is de aanbesteding voor de selectie van een bouwteamaannemer opgestart. Daaruit is Aannemersbedrijf J.M. Putter geselecteerd als de begunstigde om de werkzaamheden uit te voeren.