HOORN - In de laatste van zijn serie muzikale lezingen vertelt muzikant en docent Carel Brouwers over de grote Russische componisten. Je krijgt onder meer antwoord op de vragen ‘wie waren de Groep van Vijf?’ en ‘heeft Mussorgsky zich letterlijk doodgedronken?’ Dat wordt een mooie zondagmiddag op 9 december a.s. Aanvang 15.00 uur, entree is 10 euro inclusief drankje. Kaarten via http://bit.ly/2zielQO.


Muziekliefhebber Carel Brouwers presenteert wederom een lezing over grote componisten uit het verleden: een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de grote muzikale genieën uit het verleden en de mensen achter de monumentale muziek. Carel is een notoir goede verteller die zijn boeiende verhalen met eigen pianospel ondersteunt. Op 9 december komen de Russen aan bod en duikt Carel samen met je de geschiedenis in. Russen met een ‘Weens’ geluid braken wél door, Russen met een ‘nationaal’ geluid niet. Carel vertelt je onder meer wat dat betekende voor de ontwikkeling van de muziek aldaar.

Paplepel
Bij Carel Brouwers werd klassieke muziek met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten. Thuis draaiden zijn ouders – met name tijdens de weekenden – klassieke muziek, destijds niet altijd tot genoegen van de kinderen. Ook werden Carel en zijn twee zussen al jong naar pianoles gestuurd. En wat gezaaid wordt, wordt ook weer geoogst: al tijdens zijn puberteit draaide Carel afwisselend muziek van zowel contemporaine helden zoals David Bowie, als van componisten van lang vervlogen tijden.

Een podiumervaring rijker
Het Pakhuis geeft alle ruimte aan podiumtalent van nu en morgen. Zo kunnen artiesten zich ontwikkelen en ervaar je als publiek de magie van theater. Kom kijken of stap zelf de vloer op, dat maakt je in beide gevallen een podiumervaring rijker! Kijk op www.pakhuishoorn.nl voor het programma voor het nieuwe seizoen.