HOORN - In het teken van de Week tegen Eenzaamheid (28 september t/m 4 oktober) organiseert Stichting Netwerk i.s.m. Omring, MEE & de Wering en 1.Hoorn bliksemacties in Hoorn. Er vinden deze week door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

De bliksemacties vinden plaats op drukbezochte plekken, bijvoorbeeld bij de supermarkt. Sociaal werkers van bovengenoemde organisaties gaan over het thema in gesprek met de buurtbewoners. Ook in de wijkcentra van Stichting Netwerk kunt u terecht voor informatie of een gesprek. We hopen je te zien!

‘APK voor je vriendenkring’

Hiernaast nodigen we je uit voor een leuke activiteit, namelijk: ‘APK voor je vriendenkring’. We zijn gewend om onze auto regelmatig te laten nalopen bij een Algemene Periodieke Keuring (APK), maar denken niet aan zo’n check voor onze sociale contacten. Als je minder contacten hebt dan je wenst, of als je een hechte, emotionele band met iemand mist, dan kan dit gepaard gaan met negatieve gevoelens. Heel verstandig dus om regelmatig een ‘APK-tje’ uit te voeren om hier bij stil te staan. Het belooft een leuke workshop te worden met een positieve insteek. Voorkomen van problemen rond eenzaamheid is beter dan genezen!

Wanneer en waar?

· Wijkcentrum Risdam; maandag 9 oktober van 13.00 – 15.00 uur

Aanmelden: a.hoogewoning@netwerkhoorn.nl

· Wijkcentrum Grote Waal; woensdag 11 oktober van 19.00 - 20.30 uur

Aanmelden: t.steens@netwerkhoorn.nl

·Wijkcentrum Kersenboogerd; donderdag 12 oktober 10.00 – 12.00 uur

Aanmelden: a.benjamins@netwerkhoorn.nl

Nog één verzoek

Zou je de komende tijd eens iets vaker het gesprek aan willen gaan in je omgeving?

Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid Hoogewoning, Wijkcentrum de Huesmolen, telefoon 0229-234390,

a.hoogewoning@netwerkhoorn.nl