HOORN - Wethouder Marjon van der Ven van Hoorn en Burgemeester van Drechterland Michiel Pijl openen op 22 maart gezamenlijk het symposium ‘Leven met Liefde en Lef’. Een symposium georganiseerd door Inloophuis Pisa in de Oosterkerk in Hoorn. Het symposium is een van de activiteiten in het jubileumjaar: Pisa is al 10 jaar dé plek in West-Friesland voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Marjon van der Ven is als wethouder onder andere verantwoordelijk voor gezondheidszorg. Burgemeester Michiel Pijl was eerder gemeenteraadslid en wethouder in Hoorn. Met deze zware bestuurlijke delegatie wil de lokale politiek laten zien hoe veel belang ze hecht aan de aanwezigheid van Inloophuis Pisa in West-Friesland.

Afwisselend programma
Keynote speaker op het symposium is Machteld Huber, huisarts en grondlegger van het concept Positieve gezondheid. Daarnaast zal coördinator van Pisa, Wiek Luza, stilstaan bij 10 jaar inloophuis in Hoorn en spreekt Annemieke Kuin, humanistisch geestelijk verzorger van het Dijklander Ziekenhuis over de samenwerking tussen formele en informele zorg. Michèl Snoek, ervaringsdeskundige en begeleider van 'Spelen voor je Leven' speelt een eenakter uit 'De reis van je Leven.' Een mooie en persoonlijke bijdrage is er vanuit ex-PISA bezoeker en activiteitenbegeleidster Suus Wolters en singer/songwriter Sylvia Aimee vertolkt een aantal songs, waaronder het lied ‘Loop maar binnen’ dat zij speciaal voor en over Pisa schreef. Fotografe Heidi Brakenhoff toont een aantal beelden uit haar fotoboek ‘Geef kanker een gezicht’. Het symposium wordt gepresenteerd door Pisa-ambassadeur Gallyon van Vessem, bekend van SBS6.

Aanmelden?
Het symposium ‘10 jaar inloophuis Pisa: Leven met Liefde en Lef’ ’vindt plaats op vrijdag 22 maart in de Oosterkerk in Hoorn en start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur). Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.inloophuispisa.nl.