ZWAAG - Op zondag 24 april exposeren multidisciplinair kunstenaar Nanska van de Laar en hortibotanisch vormgever Pascal Stroet bij Kunst in de Kas in Zwaag. Tijdens de expositie wordt de dansperformance Connect gepresenteerd. Gitarist en zanger Jan Boers zet de expositie luister bij. De Kas is geopend van 11 tot 17:00 uur. De toegang is vrij.


Nanska van de Laar en Pascal Stroet laten zich in hun werk veelal leiden door vorm en ruimte. Hoe verhouden vormen zich tot elkaar, welke plek nemen zij in in de ruimte, hoe verhoudt vorm zich tot ruimte en hoe is ruimte te vervormen. In hun werk uit zich dat zowel in abstract lijnenspel als in organische composities. Tijdens de expositie geven beide kunstenaars een veelzijdig beeld van hun werkzaamheden. Pascal is hortibotanisch vormgever, maar laat hij zich ook graag inspireren door andere materialen. Door zijn eigen bijzondere visie op vormgeving ontstaat kunst met een knipoog. Van hem zijn er objecten te zien van natuurlijke materialen, maar ook ontwerpen die meer neigen naar industriële vormgeving. Nanska toont zowel haar geometrisch abstracte kunstwerken als werk waarin ze een krachtige dynamiek schetst die wordt gecontrasteerd door emotionele details. In al haar kunstuitingen is ze altijd bezig met het onderzoek naar ruimte, ook naar de innerlijke ruimte.


Dans- & muziekperfomances
Elk uur wordt de dansperformance Connect gepresenteerd. Hierin brengen verschillende performancers via beweging een verbinding tot stand tussen kracht en kwetsbaarheid. Gitarist en zanger Jan Boers zet de expositie luister bij. Om 12:30 en 15:30 uur speelt hij instrumentale bewerkingen van bekende pop, jazz en latin songs.

Locatie
Kunst in de Kas is gevestigd in Zwaag, Beatrixstraat 3A. Voor meer informatie: www.kunstindekas.nl.