HOORN - Bewoners van de Kersenboogerd zijn van harte welkom op het BOK, het Bewoners- en Buurt Overleg Kersenboogerd, op woensdag 13 februari. Het is van 20.00-22.00 uur in het wijkcentrum, Brederodegracht 2.
Behalve de vaste agendapunten zoals Buurtnieuws, staan deze keer 2 onderwerpen op de agenda.

Vóór de pauze zal een medewerker van het gemeentehuis laten zien welke technische toepassingen er zijn om op een prettige manier zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Co Zuiderend demonstreert dit aan de hand van het zogenoemde technohuisje.

Na de pauze vertelt Muriël Hartman over sport voor mensen met een beperking. Ze moet zelf door een aangeboren lichamelijke beperking al vele jaren gebruik maken van een rolstoel. Ze wilde graag sporten, maar dat was niet eenvoudig. Het was een lange speurtocht voordat ze een sportschool vond waar ze met haar rolstoel kan sporten. Ze vertelt hoe dat is gegaan. Nu sport ze 3x per week bij Beverly Gym. Via de gemeente Hoorn werd Muriël in staat gesteld om zelf een opleiding te volgen als fitness trainer. Haar doel is om ook andere mensen met een beperking over de streep te trekken om te gaan sporten. Deze avond vertelt ze over haar zoektocht en laat ze ons zien op welke manier je kunt sporten vanuit een rolstoel.