HOORN - Eind 2018 bestaat BoekStart voor baby’s 10 jaar; dit feestelijke feit wordt ook bij de Bibliotheek Hoorn gevierd. Ouders van baby’s ontvangen vanuit de gemeente Hoorn of op het consultatiebureau een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen.


Voor één baby in Hoorn is er vanwege het jubileumjaar een extra verrassing. In een BoekStartkoffertje is een zogenaamde Gouden Wikkel verstopt. Met deze Gouden Wikkel kan in de Bibliotheek Hoorn een BoekStart verrassingspakket worden opgehaald. Vanaf 1 november tot eind december kan de Gouden Wikkel gevonden worden in een van de BoekStartkoffertjes. Dus is je baby nog geen gratis lid van de Bibliotheek Hoorn, maak je baby dan nu lid!

Een heel decennium lang is het hoofddoel van BoekStart hetzelfde gebleven: het bevorderen van voorlezen aan jonge kinderen. Plezier in lezen leidt tot een betere taal- en spraakontwikkeling. Het is dus heel belangrijk dat kinderen al heel jong ontdekken hoe leuk boekjes zijn!

De Bibliotheek biedt met BoekStart een gratis lidmaatschap voor de allerjongsten, het BoekStartkoffertje als cadeau bij inschrijving en een BoekStart collectie met baby- en peuterboekjes om te lenen. Ook organiseert de Bibliotheek regelmatig leuke activiteiten voor ouders en jonge kinderen. Meer informatie is te vinden op www.boekstart.nl