NOORD-HOLLAND - Mocht je nu al van je stoel glijden van de hitte, berg je dan maar. De hittegolf bereikt vrijdag namelijk pas echt zijn hoogtepunt. Lokaal kan het dan 34 graden worden. "En met de wind vanuit het zuiden voelt het echt bloedheet aan", aldus NH-weerman Jan Visser.

Ook donderdag kan de temperatuur al tot ver boven de 30 graden oplopen. Volgens Visser is het zaterdag even gedaan met de extreme hitte. "Het wordt dan zo'n 25 á 26 graden."Lees ook: Bewoners verzorgingshuis krijgen extra verkoeling: "Pootjebaden en ijsjes eten"

Bovendien lijkt er op zaterdag dan eindelijk echt regen te kunnen vallen. "Er gaan buien vallen zaterdag, maar waar precies en hoeveel neerslag er zal vallen, dat is nog onduidelijk", benadrukt Visser. Hij waarschuwt direct dat we ons niet te snel rijk moeten rekenen. "Het gaat dan echt om enkele buien", tempert hij de hoop op grote hoeveelheden regen.

Overigens ziet het er naar uit dat de hitte nog minstens een week heeft bijgeboekt in ons land. "Maandag en dinsdag gaan de temperaturen weer richting de 28 en 29 graden", voorspelt Visser.