HOORN - Op zondag 1 oktober a.s. vindt om 11 uur in de Koepelkerk in Hoorn de jaarlijkse eucharistieviering plaats ter ere van Maria van Hoorn.


De aanwezigheid van het beeld Maria van Hoorn is dit jaar speciaal: het beeld staat eigenlijk in de opslag en is enkele jaren niet zichtbaar in het Westfries Museum. Het Maria Gilde is daarom zeer verheugd dat het bedrijf Imming Logistics Maria van Hoorn kosteloos vanuit haar opslagnaar de Koepelkerk overbrengt om dit jaar toch in de viering aanwezig te zijn. Pastoor Samuel: 'De viering van Maria van Hoorn is inmiddels een vaste traditie in onze stad.

We merken ieder jaar de diepe betrokkenheid bij Maria van Hoorn van parochianen maar ook van vele anderen die een band met Maria hebben, de Moeder van Jezus en van vele mensen ook vandaag. Dat Maria naar ons toe komt in deze viering is een prachtig begin van de traditionele Mariamaand oktober.' Het koor Clara Voces o.l.v. organist Mark Heerink zal de viering opluisteren, waarbij ook veel Marialiederen mee gezongen kunnen worden.

Stichting Maria Gilde organiseert jaarlijks in oktober een viering met het Mariabeeld dat in 2007 werd verworven na een geldinzameling onder de bevolking en het bedrijfsleven van Hoorn. Het beeld is normaal gesproken het hele jaar door te bewonderen in het Westfries Museum. Door de verbouwing van het museum staat het beeld nu tot 2026 in de opslag.