HOORN - De internationale Week van Gebed gaat zondag 16 januari van start. Ook vanuit onze stad willen wij daaraan meedoen. Maar liefst zes verschillende christelijke gemeenten werken samen aan één programma. Elke dag zal er een gebedsactiviteit zijn, die door een van de betrokken gemeenten georganiseerd wordt. Iedereen die belangstelling heeft, die wil meebidden, gebed vragen of de boodschap wil beluisteren, kan meedoen. Dat is ook online mogelijk.

De Week van Gebed is een jaarlijks terugkerende week waarin christenen samen bidden. Overal ter wereld bidden miljoenen gelovigen tegelijkertijd mee. Door het samen bidden ervaren wij eenheid. Daarnaast tonen wij hiermee verantwoordelijkheid voor de mensen om ons heen, door te bidden voor problemen in onze directe omgeving en in onze samenleving.

Normaal werden er bijeenkomsten gehouden voor zoveel mogelijk bezoekers. Door de huidige coronamaatregelen is de situatie anders. Net als vorig jaar kunt u weer online meedoen. Elke dag is er een uitzending, waarbij een van de betrokken voorgangers een boodschap rond het centrale thema verzorgt. Dit jaar staan wij stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in de duisternis en de weg wijst naar Jezus Christus.

Iedereen wordt uitgenodigd om mee te kijken en te luisteren. De openingsavond wordt gehouden op zondag 16 januari en uitgezonden vanuit christelijke gemeente Het Lichtbaken. De overige avonden, van zondag tot en met vrijdag 21 januari, worden verzorgd door een van de vijf andere gemeenten. Alle uitzendingen beginnen om 19.00 uur. Luisteraars worden uitgenodigd om na de uitzending ook mee te bidden.

De reflecties en gebedsonderwerpen voor elke avond zijn online te vinden. Het is echter ook mogelijk om de bijeenkomsten daadwerkelijk bij te wonen. Het programmaoverzicht laat voor elke dag zien wanneer en waar u terecht kunt. Ga voor meer informatie over het programma en de uitzendingen naar jezusinhoorn.nl of bezoek de websites van de betrokken gemeenten. Het is ook mogelijk om het programmaboekje aan te vragen. Contactpersoon is mw. Wietske Breedijk, tel. 0229-551850 of per email: wytske44@gmail.com. De organisatie van de Week van Gebed in Hoorn ligt in handen van de interkerkelijke Gebedsgroep Gideon.