HOORN - Vanaf zaterdag 26 juni 2021 is een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw bijna weer als vanouds. Online reserveren én het dragen van een mondkapje is dan niet meer nodig. Volgens museumdirecteur Hans Stuijfbergen een belangrijke versoepeling die verantwoord is maar ook een bezoek aan het museum prettiger maakt. “We volgen uiteraard de regels van de overheid en de adviezen van de Nederlandse Museumvereniging en blijven waken over de gezondheid van medewerkers en bezoekers. Maar de drempel voor een museumbezoek is gelukkig nu wel veel lager.”

Verder mogen er vanaf 26 juni tot 400 bezoekers tegelijk in het museum in de oude gevangenis op het Oostereiland. “We houden ons aan de regels en daarom moeten onze bezoekers nog wel 1,5 meter afstand houden. Maar men kan gelukkig weer spontaan binnenwandelen. We merkten ook dat het online reserveren voor sommige ouderen lastig was. Ik verwacht met deze versoepeling langzaam weer naar de oude bezoekersaantallen te gaan. Dat is hard nodig want alleen dit jaar waren we al ruim 5 maanden gesloten. Gelukkig hebben we twee leuke tentoonstellingen, “50 jaar Jan Jans en de Kinderen” én “Kijkbuiskinderen, 70 jaar KinderTV”, en zo hopen we weer veel bezoekers te trekken.”

Geen mondkapje, geen reservering meer.
Dankzij de nieuwe regels is een museumbezoek vanaf 26 juni een stuk makkelijker en leuker. Voor de bezoekers maar ook voor de musea zelf. Het Museum van de 20e Eeuw maakte immers ook extra kosten en bij de kassa kan de afhandeling nu ook sneller. Overigens wordt aan de bezoekers nog wel gevraagd of hij/zij gezond is en men moet zich met een kort formuliertje registreren. Ook hanteert het museum voorlopig nog het éénrichtingsverkeer door het hele gebouw. Ook staan de tafeltjes van de koffiehoek nog uit elkaar.

Bezoekers die wel al online gereserveerd hebben, kunnen deze bij de kassa tonen en hoeven zich dan niet op een formulier te registreren. Voor informatie kunt ook kijken op www.museumhoorn.nl