HOORN - Op donderdag 2 februari, kort voor Wereldkankerdag (4 februari), organiseert Inloophuis Pisa voor de derde maal de zogenaamde Lock-Up. Negen bekende West-Friezen laten zich tijdens de Lock-Up opsluiten voor Pisa. Hetzij in het inloophuis aan de Draafsingel, hetzij in hun eigen huis of bedrijf, om vanuit daar fondsen te werven voor Pisa. Centra voor leven met en na kanker zoals Pisa richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het inloophuis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg.


Illustere groep maakt zich sterk voor Pisa
Het is wederom een buitengewone en zeer betrokken groep mensen die zich gaat inspannen voor Pisa. Tot de groep van negen behoren oud-wethouder van Opmeer Rabella Wiersma – de Faria, directeur/eigenaar van de Stijl makelaardij Mariska Appelman, Danny van Soelen van House of Answers, Eigenaar van Bas Koeten Racing b.v. en tevens voorzitter Stichting Energie neutrale Bedrijventerreinen, Ruben Kuin, Global Head of Vegetables Seed bij multinational Syngenta, Ramon Rinkel van Grando Keukens en Badkamers, Pieter van Osch, Founder en CEO van Scaleupforimpact, Willem Kluft ex voorzitter van vv Always Forward en projectleider bouw Qbuild en als laatste Ingrid Miggelenbrink, HR-professional, eigenaar van IM4HR en tevens bestuurslid van Inloophuis Pisa.

Wat is de Lock-Up?
Op donderdag 2 februari, vlak voor Wereldkankerdag, laten 9 ondernemers, managers en bestuurders uit West-Friesland zich opsluiten om fondsen te werven voor Inloophuis Pisa in Hoorn. Pisa is een warm en gastvrij huis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. De groep laat zich vrijwillig ‘opsluiten’ en zet hun overtuigingskracht, charme en netwerk in om geld in te zamelen voor het goede doel.

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: “Kanker is een ziekte die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt. Pisa is een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft. Dat is ontzettend belangrijk. Om te kunnen voortbestaan zijn wij als stichting vooral afhankelijk van donateurs, fondsen, subsidies en giften. De Lock-Up is een van de manieren om te zorgen dat we voldoende middelen. Wij zijn de deelnemers op voorhand ontzettend dankbaar voor hun inzet hiervoor. “