HOORN - Voor het tweede jaar op rij komen er gratis skeelerclinics voor de Hoornse jeugd. Basisscholen die aangesloten zijn bij Beweegmanagement Hoorn geven in april tijdens de gymlessen aandacht aan het skeeleren. In samenwerking met de Hoornse schaatsverenigingen STG Hoorn en IJsclub Hoorn komen vier speciale skeelerlessen op woensdagen. Op 30 maart, 6 april, 13 april en 20 april zijn er gratis instuifmiddagen op de wielerbaan naast het zwembad. Materiaal is te leen bij de schaatsclubs.

Vorig jaar waren er al bijna 50 kinderen aanwezig, dit jaar hopen de clubs op een vergelijkbare opkomst. Het skeeleren is namelijk in populariteit gestegen sinds de afgelopen coronatijd. De sport is makkelijk in je eentje te doen en je bent lekker buiten.

Zowel de gymdocenten als de verenigingen zijn enthousiast. De skeelerlessen vormen een leuke afwisseling voor de kinderen en passen binnen de visie van de Hoornse scholen om de kinderen een brede sportbeleving te bieden. Bij de verenigingen zijn de eerste lessen de basis van de zomertrainingen, die na de meivakantie weer beginnen. Op woensdagen van 18 tot 19 uur wordt er getraind op de wielerbaan. De trainingen gaan de hele zomer door totdat het schaatsseizoen in oktober weer begint.

Geïnspireerd geraakt om ook te skeeleren? Aanmelden voor de instuif is niet verplicht, maar kan via de website stghoorn.nl, waar ook proeftrainingen voor de zomer aangevraagd kunnen worden.