HOORN - Het Haarlemse mannenensemble Barbers & Bishops komt op vrijdag 29 oktober naar de Oosterkerk in Hoorn met het programma ‘Met de Franse Slag‘.

De programmering is breed van opzet, met de nadruk op het Frans, maar zeker niet uitsluitend in die taal gezongen. Van de laat-middeleeuwse kerkmuziek van Desprez, via Fauré en Caplet tot de a-capella poparrangementen van Red Hot Chili Peppers en Joe Jackson. En ook de gezelligheid is als vanouds: na afloop drinken de mannen graag een glas Franse wijn met u.

Het zangerscollectief Barbers & Bishops kwam 39 jaar geleden voort uit het koor van de Sint Bavo Kathedraal te Haarlem. Behalve in en rond Haarlem werd in het recente verleden opgetreden in Duitsland, Georgië en Japan. Dit mannencollectief kenmerkt zich door een unieke combinatie van gelijke stemmen – variërend van diepe bas tot hoge alt – en een ongekend grote afwisseling in repertoire.

Vrijdag 29 oktober, Oosterkerk, Grote Oost 58-60 Hoorn. Aanvang 20.00 uur. Online kaartverkoop à € 15 via www.barbers-bishops.nl.