BLOKKER - Op zondag 27 maart organiseren MAK Blokweer en de KNNV een themadag Natuur- en Levende Tuinen. Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. Op de Natuur- en Levende Tuinen-dag kun je advies inwinnen en inspiratie opdoen om je tuin of balkon tot leven te wekken. Daarnaast kun je mee met gezonde wandelingen, op vogelexcursie of een insectenhotel maken.

Tijdens de themadag zijn er een aantal vertegenwoordigers van de KNNV aanwezig om deskundig advies te geven en je vragen over levende tuinen te beantwoorden. Er staan kramen met onder andere plantenmateriaal, zaden en informatie. Ook de Kloostertuin werkgroep van MAK Blokweer is aanwezig met informatie en planten.

Door de klimaatverandering zijn er meer hete, droge dagen en clusterbuien, korte zeer hevige regenbuigen. Voldoende beplanting in tuinen levert verkoeling op hete dagen en ruimte om het teveel aan regenwater op te vangen. Een natuurlijke, levende tuin is dus goed voor een grotere biodiversiteit en zorgt voor verkoeling en opvang van teveel regenwater. Stroomt jouw tuin tegenwoordig na hevige regenval te vol met water? Maak ruimte voor planten!

Activiteiten en excursie

Voor wie meer wil weten over de vogels in onze omgeving kan om 11:00 mee op vogelexcursie. De gids geeft van tevoren in het bezoekerscentrum een presentatie over de top 15 in de omgeving van MAK Blokweer, daarna op pad om vogels te spotten. De excursie is gratis maar van tevoren aanmelden is gewenst. Lekker wandelen en een natuurmoment beleven kan om 10:00 of om 15:00 met een gids van Gezond Natuurwandelen. Ook aan deze wandelingen kun je gratis meedoen.

Op deze dag staat ook MAKs Biomarkt weer voor het eerst op het terrein. Hier kun je terecht voor lekkere duurzame streekproducten, zoals brood, kaas, groenten, olijfolie en andere heerlijkheden. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen zelf een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen. Voor de knutselactiviteit is vooraf reserveren noodzakelijk.

Natuur- en Levende Tuinen vindt plaats op zondag 27 maart van 10:00 tot 16:00, op het terrein van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker. Tijdens de markt zijn het bezoekerscentrum, de kijkboerderij en het natuurpark geopend. Toegang is gratis. Voor de knutselactiviteit wordt een bijdrage gevraagd. Honden zijn niet toegestaan.

Kijk voor het complete programma en reserveren voor knutselactiviteit of excursie op www.mak-blokweer.nl