HOORN - Wat doen we als niet ‘aanraken’, maar ‘afstand houden’ het devies is, zoals tijdens corona? Als je met je hart bij de ander bent, en daar uiting aan geeft, ontstaan de mooiste dingen. Dat laat het Ars Musica Orkest horen in het programma Op de schouders van Haydn. Sopraan Klaartje van Veldhoven zingt de sopraanaria uit de Mis in c van Mozart, die hij speciaal schreef voor zijn vrouw Constanze. Hierin klinkt zijn levendige liefde voor haar door.

Maar genegenheid komt in vele vormen. Mozart had net als Beethoven een grote bewondering voor Joseph Haydn, de grote architect en grondlegger van de symfonie, die centraal staat in dit programma. Zonder Haydn geen hommages van Claude Debussy en Maurice Ravel. Ars Musica initieerde een orkestratie door Misha Sporck van twee werken van deze componisten, een bijzonder eerbetoon aan ‘Papa Haydn’.

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart – Claude Debussy -Joseph Haydn –Claude Debussy

Uitvoerenden

Klaartje van Veldhoven, sopraan, Joost Willemze, harp, Ars Musica Orkest, Patrick van der Linden, dirigent
Zaterdag 30 oktober, Oosterkerk Hoorn, Grote Oost 58-60. Aanvang 20.00 uur. Online kaarten € 25 | € 15 (< 18 jr & 65+) via www.oudemuzieknu.nl. Kaartverkoop aan de kassa vanaf 19.15 uur.