HOORN - Het Adoe Adoe team van de stichting Acara VitaNova i.o., organisatoren van culturele evenementen starten dit seizoen op zondag 12 september (aanvang 15.00 uur) met een uniek Angklung concert met workshop en traditionele Indische dansen onder leiding van Leni Landweer-Maleni. Dit concert is tevens een benefietconcert voor de Oosterkerk als bijdrage in de kosten van de renovatie. Hiervoor zijn per gelegenheid speciaal (mooie ronde) kaarsen aangeschaft als extra bijdrage aan de renovatiekosten. Deze kaarsen kunt u bestellen via de Oosterkerk.

Een Angklung is een Indonesisch muziekinstrument van bamboe. Het bestaat uit gestemde bamboekokers in een frame. Bij zijdelings heen en weer bewegen ontstaat een warm geluid. De mogelijkheid bestaat om een workshop te volgen. Hierbij krijgen belangstellende eerst een korte inleidende muziekles, waarbij de toonladder geoefend wordt. Na een minuut kunt u de Angklung al bespelen. Ook kunt u genieten van een optreden van danseressen in traditionele klederdracht die voor u een aantal traditionele Indische dansen presenteren.

Het concert vindt plaats op zondagmiddag 12 september in de Oosterkerk, Grote Oost 60 in Hoorn. Aanvang 15.00 uur, zaal open op 14.15 uur, einde ca. 17.00 uur. incl. workshop en dansen. Na afloop bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een keuze aan Indische snacks, bereid door cateringbedrijf Dapur Jomy. Deze snacks worden apart in rekening gebracht.

Toegangsprijs volwassenen: € 17,50 / € 12,50 (13-18 jaar) in de voorverkoop. Op dag van uitvoering en aan de zaal € 20,00 voor volwassenen en € 15,00 voor 13 tot 18 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene.
Kijk op www.acaravitanova.nl voor alle informatie en kaartverkoop.