HOORN - Schrijven voor mensenrechten: jouw hulp is hard nodig !
Vind jij ook dat we moeten opkomen voor mensenrechten, ook in corona-tijd? Doe dan mee met de wereldwijde schrijfactie Write for Rights. Schrijf een brief naar de autoriteiten en maak het verschil. Het helpt, echt waar, we sturen samen vele duizenden brieven. We komen op voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten.


In corona-tijd schrijf je thuis

We kunnen niet bij elkaar komen, dus schrijf thuis je brief.
Vraag een schrijfpakketje aan met alle informatie, papier en pen. Stuur vóór zondag 29 november een e-mail naar Amnesty Hoorn via pollmack@kpnmail.nl met je naam, adres en telefoonnummer en het aantal pakketjes. Wij zorgen dat je dit pakketje thuis krijgt.
Ook kun je het pakketje zelf bestellen via www.amnesty.nl/organiseren/tips-materialen en klik op Direct materialen bestellen.

Inleveren van de brieven

Tussen 10 en 17 december staan er grote Amnesty brievenbussen in Expoost op de Roode Steen, in alle bibliotheken, in De Kreek en de Grote Beer. Als je het nodig is, halen we de brieven bij je op. Wij sturen alles door naar Amnesty in Amsterdam die het verder verstuurt.

Of een brief via internet
Via internet schrijven kan ook, vanaf 20 november. Ga naar www.amnesty.nl. Klik op Write Rights en Online, download de brief. Amnesty print deze en verstuur het per post.