HOORN - Veel mensen zijn zich er niet bewust van dat zij continu gespannen zijn en lopen rond met klachten zoals stijve spieren, rugpijn of moe opstaan. Het bekendste effect van massage is de diepe ontspanning die het teweeg brengt zowel fysiek als mentaal. Omring organiseert een cursus ontspanningsmassage waarbij u in vijf avonden de fijne kneepjes van het masseren leert.

Een massage is meer dan alleen ontspannen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat massage zorgt voor een betere doorbloeding, afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en bevordert een massage ook de stofwisseling. Daarnaast komen tijdens een massage stoffen vrij die een gunstig effect hebben op het geestelijk welbevinden. Zo vermindert een massage juist de afgifte van hormonen en stoffen die betrokken zijn bij stress en paniek. Tijdens de cursus worden de kuiten, rug en schouders behandeld.

Datum en locatie
Omring organiseert van 20 februari t/m 19 maart van 19.30 tot 21.00 uur een cursus ontspanningsmassage in Hoorn. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. Tijdens elke bijeenkomst wordt in het eerste half uur de theorie van masseren behandeld. Daarna brengt u dit in praktijk door zelf te masseren en wordt u gemasseerd door medecursisten. De kosten van de cursus bedragen € 95 voor Omringpashouders en € 120 voor mensen zonder Omringpas. U kunt zich uiterlijk tot 14 februari aanmelden.

Wilt u meer weten over de cursus ontspanningsmassage? Kijk dan op www.omring.nl of bel 088- 206 79 99.